Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Vocaal Ensemble in Holten met Utrecht Company of Music

HOLTEN – Zaterdag 24 september zal het Vocaal Ensemble Rijssen onder leiding van Jan-Geert Heuvelman in de Dorpskerk te Holten een concert geven. Vorig jaar was de uitvoering in de sfeervolle Dorpskerk een uitgesproken succes. Dit jaar zal dit zeker geëvenaard worden.

Het thema is 'Miserere Mei', latijn voor 'Wees mij genadig, o God'. Aanvang 20.00 uur. Kerk open vanaf 19.30 uur. Kaarten aan de kerk kosten € 12,- Wie online kaarten bestelt betaal 10 euro. Dat kan via de website www.vocaalensemblerijssen.nl Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen gratis komen luisteren.
Er zullen cantates worden gezongen die gecomponeerd zijn rond Psalm 51 en 130. Op het programma staan Miserere Mei van J. D. Zelenka, Gott sei mir gnädig van J. Kuhnau en Aus der Tiefen van J. S. Bach. Het koor zal begeleid worden door de professionele instrumentalisten van The Utrecht Company of Music onder leiding van Karel Demoet. Daarnaast zullen Margreet Rietveld en Geert Rolfes als solisten de sopraan- en baspartij voor hun rekening nemen. Beiden waren op televisie te zien en horen in de Mattheüs Passion uitgezonden op Goede Vrijdag. Koorsolist Jan van den Dijk zal de tenorsolo's zingen.
De Zwolse musicoloog dr. Marcel S. Zwitser zal ook dit jaar weer uitleg geven over de cantates. Dit werd vorig jaar erg gewaardeerd door het publiek. Zwitser komt in twee toelichtingsblokken aan het woord over de uit te voeren muziekstukken. Het belooft op 24 september een fantastische avond te worden voor de liefhebbers van klassieke (koor)muziek! Maar door de toelichting van Zwitser is er ook voor beginnende muziekliefhebbers heel veel te genieten.