Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Laat u inspireren in Rijssen!

RIJSSEN - Zaterdag (24 september) houdt Ondernemersvereniging HABI i.s.m. PM Fashion Events het modespektakel 2016. Op deze zaterdag zijn er diverse modeshows, waarin de nieuwste mode en trends voor het najaar te zien zijn. Daarnaast is er van alles te doen in het centrum van Rijssen. De winkels zijn open tot 21.00 uur.

Schild
Op een grote overdekte catwalk worden de nieuwste trends geshowd. De catwalk is te vinden op het Schild bij de fontein. De shows van 40 minuten beginnen om 14.00 en 15.00 en 16.00 en 19.00 en 20.00 uur. De deelnemers aan de show zijn: Eshuis Mode, Gaalman Mode, GetDrezzed, Happy Women, Jolie Women, Koedijk Jan Heedt, Koedijk Mode, Magnifique Fashion, Le Parrell, PC Zijstraat, Unique, Voortman Mode en Wessels Mode.

Trend 1: Popart
Naast de natuur en het menselijk lichaam hebben designers ook veel gekeken naar Street art en kubisme. Deze trend wordt vertaald in 2D prints en een sportieve look. Tekenachtig, comic, grafische en etnische prints zijn veel terug te vinden in deze trend.
Kleuren zijn vooral zwart en wit met een heldere accentkleur, maar ook jeans. Je vlakverdelingen en contrastbiezen op mouwen en broekspijpen. Ook zie je veel rustige ruiten en details met borduursels. Stoffen zijn contrasterend, zoals stugge denims en tweed-achtigen met gladde stretch stoffen en satijn. Dit mag gecombineerd worden in één outfit.
Het silhouet is recht, zoals blouse-achtige jurken, langere jasjes en wijde tops. Hieronder wordt een slanke broek gedragen, bijvoorbeeld een legging of skinny. Natuurlijk kun je combineren met andere trends, doe vooral wat bij jouw persoonlijke stijl past.

Trend 2: Anatomie
Een andere inspiratiebron bevindt zich nog dichterbij: het menselijk lichaam. In kleding zien we dit najaar silhouetten, kleuren en prints die op onze anatomie en uiterlijkheden geïnspireerd zijn. Je ziet veel outfits in één kleur of in dezelfde vloeiende kleurschakering. Blush- en nude tinten, zand, grijs, bloedrood, wol wit, camel en cognac.
Juist door te mixen met materialen wordt een outfit spannend gemaakt. Stoffen zijn aaibaar, er zijn veel draperieën en ook glanzende materialen. Prints zijn geïnspireerd op het menselijk lichaam, zoals DNA-vormen en spieren.
Silhouetten zijn lichaamsvolgend, maar ook ronde, zachte vormen zijn terug te vinden in onze collecties. Broeken mogen weer wijder gedragen worden, of juist lichaamsvolgend zoals de skinny. Een mannelijk pantalon is ook een mode item, voor de trendy vrouw. Eronder draag je sneakers of lage schoenen. Je ziet veel langere jasjes, ook in mouwloze varianten en de coltrui is terug van weggeweest. Maak je look compleet met een oversized top.
Combineer deze stijl met andere trends, en creëer zo jouw eigen look.

Trend 3: Sprookjes & Natuur
Invloeden en effecten uit de natuur drukken ook dit najaar weer een duidelijke stempel op de mode. Sprookjesachtige bossen, gekleurde luchten en dieren vormen een inspiratiebron. Ontwerpers vertalen deze inspiratie in kunst, design, meubels en ook mode.

In de collecties vind je dit najaar diverse natuurlijke modetinten in lichte tot donkere naturellen, en prachtige groenschakeringen. Er zijn veel natuurlijke materialen terug te vinden in de collecties zoals wol, katoen, suèdine, (nep)bont en (nep)leer. Materialen die fijn voelen, heerlijk dragen en een gevoel van luxe geven waar we een stuk ambacht in kwijt kunnen. Handbewerking uit vroegere tijden, zoals leerbewerking, kant- en haakwerk en grove breisels.
Prints spelen al jaren een grote rol in de mode en ook dit najaar zijn er veel prachtige prints terug te vinden in onze collecties. Sprookjesachtige bossen zijn een inspiratie bron, zoals paddestoelen en wortels van bomen. Ook zijn veel prints geïnspireerd op bosdieren zoals eekhoorns, uilen, wolven en vossen. Zowel uitvergroot waardoor de kleinste details zichtbaar zijn, of in een terugkerend ritme. Ook zie je blader- en bloemenprints, en altijd in mooie natuurlijke kleuren.
Kom kijken op 24 september en laat u inspireren!

En verder…
- Leggen veel winkels de loper uit en hebben deze dag extra presentaties en aanbiedingen.
-'s Morgens en 's middags is er in de Elsenerstraat en op het Schild de wekelijkse warenmarkt. … Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Voor hen is er kinderplezier.
- Komt u met de auto? Dan kunt u deze gratis parkeren op de vele parkeerplaatsen rond het centrum.
- Kortom: uw bezoek aan koopcentrum Rijssen is zeker de moeite waard!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding