Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Zeventig jaar
Steenbergen
Schoenen

RIJSSEN – De oudste schoenenzaak van Rijssen vierde zaterdag het 70-jarig jubileum. Deze week was het 70 jaar geleden dat Jan Steenbergen sr. de basis legde voor Steenbergen Schoenen voor heren, dames en kinderen. Het jubileum werd gevierd met hun klanten. Zij kregen een verse kop koffie aangeboden met jubileumgebak en een smakelijke attentie in de vorm van luxe chocoladeschoentjes.

Steenbergen Schoenen is begonnen door Jan Steenbergen sr. die aanvankelijk als ambachtelijk schoenmaker schoeisel repareerde. Daarna begon hij ook met de verkoop van herenschoenen en werkschoenen. Het assortiment werd later uitgebreid met kinderschoenen en een damesafdeling. Steenbergen senior overleed plotseling op 51-jarige leeftijd in 1971. Zijn zoons Jan jr. en Wim zetten de zaak voort.
Op dit moment staat de derde generatie Steenbergen aan het roer van de onderneming. Het zijn de broers Jurgen, Jan en zus Madeleine, maar ook vader Wim is geregeld in de winkel te vinden. En de zaak mag dan oude papieren hebben, maar ze gaan met hun tijd mee. De winkel aan de Haarstraat is een aantal keren flink verbouwd en uitgebreid met naastliggende panden. De webshop is er gekomen. "Dat was in 2011," zegt Jurgen die alle digitale ontwikkelingen echt een uitkomst vindt. "Vooral voor mannen die niet zo graag winkelen. 's Avonds tevoren zoeken ze met hun vrouw in de webshop twee paar mooie schoenen uit. Dan komt die hier de volgende dag in de winkel om ze te passen en dan is de keus zó gemaakt. Ideaal toch! Dat is nu precies wat de meeste mannen graag willen."
De Steenbergens hebben nog altijd volop plezier in hun vak. Ze zijn hun trouwe klantenkring dankbaar. "We krijgen wekelijks mensen in de winkel die hier als kind ook al kwamen en zij komen nu met hún kinderen. Ook grootouders brengen hun kleinkinderen mee. Daar genieten we van."