Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Oudheidkamer Hoolten neemt
nieuwe touchscreen in gebruik

HOLTEN - Cultuurwethouder Ben Beens heeft zaterdagmorgen het nieuwe touchscreen in de Oudheidkamer Hoolten in gebruik genomen.

Beens schakelde het screen in en toverde de eerste beelden op het scherm. Volgens de wethouder zijn de technische ontwikkelingen de afgelopen heel hard gegaan, maar dat dit ook voor musea grote mogelijkheden biedt om het verleden nog weer dichter bij de mensen van nu te brengen.
Voorafgaand aan de officiƫle handeling voerde Oudheidkamervoorzitter Jan Beumer het woord in de voormalige raadszaal van het oude gemeentehuis waarin de Oudheidkamer is gevestigd. Beumer zei dat het nieuw touchscreen in de plaats komt van digitale tafel van de Stichting Erfgoed Rijssen-Holten. In deze stichting werken de gemeente, de Oudheidkamer Hoolten en het Rijssens Museum samen. De stichting heeft historisch fotomateriaal, kranten en documenten van Rijssen en Holten digitaal zichtbaar en toegankelijk gemaakt door middel van de digitale tafels, die nu echter door allerlei vernieuwingen zijn ingehaald.
Beumer zei dat het bijhouden van de technische vooruitgang hoge kosten met zich meebrengt. 'Maar door een bijdrage uit het cultuurbudget van de Culturele Advies Raad (CAR) en een hele leuke gift hebben we dit mooie scherm aan kunnen schaffen. Hij dankte ook de familie Roelvink die de stijlvolle smeedijzeren voet van het scherm beschikbaar heeft gesteld.'