Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Voortman Mode vernieuwd, vertrouwd en verrassend

RIJSSEN - Voortman Mode in Rijssen heeft een grondige vernieuwing ondergaan. Wie de stijlvolle modezaak aan de Haarstraat binnenstapt merkt direct het verschil. Erik Voortman is er zelf ook enthousiast over. "Voor je het weet ben je weer een aantal jaren verder. We kwamen warempel tot de ontdekking dat de laatste grote verbouwing in 2008 had plaatsgevonden. Als je dan de zaak weer bij de tijd wilt maken merk je dat er toch wel het een en ander veranderd is."

Bij de aanpak van de winkel is Voortman niet over één nacht ijs gegaan. "We hebben Evelien, onze styliste, erbij gehaald en haar de vrije hand gegeven. En het resultaat mag er zijn. De kleurstelling van wanden en vloeren zijn lichter gemaakt. De totale opstelling is aangepakt zodat onze klanten nóg beter zicht hebben op wat er te koop is en wat ze zoeken. Verder hebben we gezellige zitjes aangebracht om even neer te strijken en een lekkere kop verse koffie te drinken. Onze klanten vinden het mooi en wij hebben er zelf ook een goed gevoel bij. We zijn helemaal klaar voor het komende seizoen."
Erik is alweer de derde generatie Voortman die aan het roer staat van de bekende Rijssense modezaak. "Bijna een eeuw modewinkel in Rijssen. Dat schept verplichtingen naar je trouwe klanten," zegt Erik. "Het is ook dagelijks onze uitdaging om voor onze trouwe klanten de vertrouwde modewinkel te blijven. Aan de andere kant hebben we ook een uitgebreide collectie voor jongeren. Denk daarbij aan nieuwe merken als Josephine & Co en Kyra & Co. Dat is mode voor het zogenoemde middensegment: stijlvol, mooi en betaalbaar. Dat geldt ook voor labels als Gerry Weber en Taifun."
Met de hoge temperaturen van de afgelopen weken is het moeilijk voor te stellen, maar het winterseizoen komt er aan. "We hebben onder meer een collectie winterjassen ingekocht van het merk Moscow. Heerlijk om te dragen en met een warme kraag. Maar ook een ruime keus kleding van merken als Nikkie, Cavallaro en By-Bar. En verder hebben allerlei accessoires als sjaals en kettingen. Tassen hebben we van het topmerk Pauls Boutique. Dat maakt het helemaal compleet. Komt bij dat onze verkoopmedewerksters altijd een goed en persoonlijk advies geven. Ze weten waar ze over hebben en zoeken de kleding die bij de klant past."
Voor het komend seizoen staat er heel wat op het programma om de nieuwe modetrends onder de aandacht van het publiek te brengen. "Op de koopzaterdagen presenteren we ons heel duidelijk in het centrum. We doen mee aan modeshows en we organiseren in de winkel op verschillende zaterdagmiddagen Mode Events waarbij we één of meerdere merken extra onder de aandacht van de klanten brengen. Voor onze vaste klanten hebben we onze Fashioncard. Dat is een spaarsysteem waarbij je interessante kortingen kunt krijgen én je ontvangt ons modemagazine thuis zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste trends."
Erik doet samen met zijn zus Annet de inkoop en beursbezoek. "Ja, dat werkt heel goed. Ik durf ook best te zeggen dat we met elkaar de wensen van de vertrouwde Voortman-klanten heel goed in beeld hebben. Daarnaast zijn we ook voor het jonge publiek een verrassende winkel geworden. Ik zou zeggen: kom gewoon een keer kijken!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding