Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Geslaagde actie Haarschool
evangelisatiewerk in Guinee

RIJSSEN - Op de Haarschool in Rijssen werd er ter ondersteuning van het werk van de evangeliste Fenny Haase in Guinee een spontane actie gehouden, die een mooi bedrag van € 5.125,- opleverde voor evangelisatiewerk in Guinee.

Fenny Haase werd in het jaar 2012 uitgezonden vanuit de Gereformeerde Gemeente Zuid maar de Zuid Afrikaanse republiek Guinee en tewerk gesteld in het plaatsje Garama in het Mogofirgegebied om het alfabetiseringswerk ter hand te nemen. Met als doel om de plaatselijke bevolking te leren lezen en om Gods woord te horen. De eerste jaren van haar taal- en cultuurstudie zijn voorbij en ze neemt langzamerhand haar taken onder de bevolking op zich.
In augustus is zij met verlof in Rijssen gekomen, voor ontmoeting en bezinning. Op 16 september is tijdens een bezoek aan de Haarschool het bedrag van € 5126,- overhandigd. Dit bedrag is tot stand gekomen door een spontane actie van de kinderen van de Haarschool, waarbij de groepen 1en 2 zorgden voor een bijdrage van € 404,50 euro. De groepen 3 tot 5 brachten € 1.273,90 bijeen en de groepen 6 en 8 waren goed voor een bedrag van € 1483,40. Tevens werd er op het schoolplein van de Haarschool een kleedjesmarkt gehouden en deze bracht het resterende bedrag op van € 1964,24.

Dick Tukkers