Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Kia Optima Plug-in Hybride
vanaf september bij Beltman

De nieuwe Kia Optima Plug-in Hybride (PHEV) krijgt een vanafprijs van € 37.995,-. De Optima PHEV staat vanaf september bij Kia-dealer Beltman aan de Jutestraat 3 in Rijssen in de showroom.

Bij de ontwikkeling van de Optima PHEV lag de focus op zowel efficiency als rijplezier. De plug-in hybride is voorzien van een 2.0-liter viercilinder GDI-motor met directe benzine-inspuiting, gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Het maximumvermogen van de 2.0 GDI-motor bedraagt 115 kW/156 pk bij 6.000 t.p.m. Kia koppelt de viercilinder aan een 50 kW/68 pk sterke elektromotor met 42 procent meer vermogen dan de elektromotor in de voorgaande hybride Optima (HEV). Dankzij de krachtige hoogvoltage elektrische oliepomp, die de mechanische pomp en de elektrische pomp met laag voltage van de Kia Optima HEV vervangt, is de efficiency met 20 procent toegenomen.
Het nieuwe 9,8 kWh lithium-ion-polymeer batterijpakket onder de achterbank bevat ongeveer 60 procent meer energie dan de batterij-unit vanuit de Optima HEV. In de full EV-modus bedraagt de actieradius tot 54 kilometer (totale actieradius: ongeveer 965 kilometer). De gecombineerde CO2-uitstoot komt uit op 37 g/km. Volledig opladen duurt 2,5 uur via een laadpaal (publiek laden) en 5 uur via thuisladen (220V stopcontact). Het accupakket wordt tevens gevoed door het verbeterde regeneratieve remsysteem, dat 10 procent meer energie terugwint dan voorheen.
De instapversie Business DynamicLine is leverbaar voor een prijs vanaf € 37.995,-, is standaard rijk uitgerust en beschikt tevens over een 8 inch navigatiesysteem met achteruitrijcamera én TomTom Live.