Afbeelding

Winterswijk na rust
langs SC Rijssen

Met een volle bus (spelers en supporters) ging Sportclub Rijssen op bezoek bij Winterswijk. Zij hadden weinig te vieren. De thuisclub won met 3-0.

Sportclub had in het begin moeite met het kunstgras, maar nam gaandeweg het initiatief. maar gaande weg begon het zich kansen te creƫren. In de zevende minuut stuitte Nick Bruggeman op aangeven van Witten op de doelman van Winterswijk. Ook later liet Bruggeman een kans liggen, omdat hij de bal niet goed onder controle kreeg. Aan de andere kant redde doelman Mike Tuitert op een lepe inzet van Van de Worp. Namens Sportclub Rijssen had Witten de pech dat zijn ziedende schot uit de kruising werd getikt door de Winterswijk-doelman.

Na de pauze nam de thuisclub het initiatief stevig in handen. En dat leverde een doelpunt op omdat Van de Worp profiteerde van slecht uitverdedigen van Sportclub Rijssen: 1-0. Na deze treffer ging Winterswijk door en Dangremond kon zijn man alleen tegenhouden met een overtreding die hem een gele kaart opleverde. De vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd fraai binnengeschoten Jaron de Keyzer. Daarna kreeg Sportclub enkele kansen, maar deze werden niet benut. Met een slotoffensief probeerde de ploeg uit Rijssen het onheil af te wenden, maar in blessuretijd counterde de thuisclub naar 3-0. Henry Elferink voltrok het vonnis 3-0. Darabij bleef het.
Komende zaterdag om 14.30 uur krijgt Sportclub Rijssen op eigen terrein tegen BZSV Blauwwitters uit Borne de kans om te laten zien dat dit een uitglijder was.