Burgemeester Arco Hofland opent het speelcourt bij de Constantijnschool.
Burgemeester Arco Hofland opent het speelcourt bij de Constantijnschool. Foto: Richard Thannhauser

Speelcourts officieel
in gebruik genomen

RIJSSEN-HOLTEN - De speelcourts bij de Constantijnschool en de Johan Frisoschool in Rijssen en bij de Holterenkschool in Holten zijn in gebruik genomen.

Burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten waren aanwezig bij de plechtigheden op de scholen.
Eind december 2015 heeft de gemeente het besluit genomen om in drie wijken in Rijssen-Holten pilots te starten om speel- en ontmoetingsplekken te creëren en de buurtparticipatie te verhogen. In het kader van het wijkgerichte werken zullen er in Plan Zuid, Braakmanslanden en De Kol voorzieningen worden gerealiseerd die de leefbaarheid, samenhorigheid en participatie in de wijken stimuleren, met onder andere de realisering van speelcourts waar ook de buurt gebruik van kan maken. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Ter realisatie van de drie pilots verstrekt de gemeente een subsidie aan de drie basisscholen die bij de verschillende initiatieven betrokken zijn, de Johan Frisoschool, de Constantijnschool en de Holterenkschool. ViaVie Welzijn had in de realisering een coördinerende en begeleidende rol en heeft de drie pilots intensief onder bij de Constantijnschool.
Voor de officiële opening van het speelcourt bij de Constantijnschool werd het gezelschap ontvangen door directeur Gert Jan van Dijk die uitleg gaf over het project, waarna burgemeester Arco Hofland met medewerking van twee jeugdige leerlingen het lint voor de speelcourt doorknipte met een schaar die werd aangevlogen door de zeearend van de familie Zandvoort. Gelijktijdig vond tijdens de opening op het schoolplein en de omgeving de burendag van het Oranjefonds plaats, georganiseerd door de Constantijnschool en de Syrische Ortherdoxe kerk.
Vervolgens vertrok het gezelschap per bus naar de Johan Frisoschool in plan Zuid, om ook hier het nieuwe speelcourt officieel te openen. De gasten werden ontvangen door directeur Gerrit Schuitemaker. De openingshandeling bestond uit een voetbalwedstrijd tussen de jeugd van de Johan Frisoschool en het college van burgemeester en wethouders. Ook hier was een burendag georganiseerd door de werkgroep Plan Zuid in samenwerking met de Johan Frisoschool en de speeltuinvereniging de Hoge Esch. Aansluitend ging het gezelschap naar de nieuwe Holterenkschool in Holten, waar de ontvangst plaats vond door waarnemend directeur Thea Bergsma. Bij deze school vond de officiëlere opening van het nieuwe speelcourt plaats met een volleybalwedstrijd tussen het college en medewerkers van de Holterenkschool en de bewoners van Zozijn/De Kol.