Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Lange Twentse aanrijtijden politie door nieuw registratiesysteem

RIJSSEN - De lange aanrijtijden van de politie waarbij 85 procent van de norm niet gehaald wordt zijn te wijten aan een nieuw registratiesysteem in Oost-Nederland.

Over deze te lange aanrijtijden diende het CDA eerder dit jaar een motie in, waarin opheldering werd gevraagd over het niet halen van de norm. Bovendien werd gevraagd om de commissaris naar de gemeenteraad te halen voor tekst en uitleg. De motie van het CDA werd ondersteund door SGP, VVD Lokaal, Gemeentebelang, de PvdA en de ChristenUnie.
In een brief aan de gemeenteraad laat burgemeester Arco Hofland nu weten dat hij de zorgen van de raad herhaaldelijk heeft besproken met de politiechef Heijsman van Oost-Nederland, de politiechef van het district Twente en de politiechef van het basisteam Twente West. Deze functionarissen zeggen dat de lange aanrijtijden worden veroorzaak door onvolkomenheden in het nieuwe politieregistratiesysteem en een nieuwe manier van afhandelen van meldingen. Dat beïnvloedt de statistieken negatief. Volgens Hofland heeft Heijsman duidelijk benadrukt dat deze problemen in 2017 verholpen moeten zijn.
Hofland zegt zich samen met de gemeenteraad al geruime tijd zorgen te maken over de politieaanrijtijden bij prioriteit1-meldingen. 'Met de huidige politiechef van het basisteam Twente West, de heer Visser, heb ik inmiddels afgesproken dat ik vanaf heden maandelijks inzicht krijg in de aanrijtijden.' Visser is ook bereid naar de raad toe te komen om een nadere toelichting te geven. Hofland adviseert de raad van het aanbod van Visser gebruik te maken.