Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Gerrit Kraa derde in schrijfwedstrijd

HENGELO - Gerrit Kraa, columnist van deze krant, won woensdagavond in de Hengelose bibliotheek de derde prijs van de wedstrijd Heel Twente schrijft.

De eerste prijs ging naar de Hengelose Renate Oude Nijeweme (33). Zij schreef een verhaal over de Eerste Wereldoorlog de verhalenwedstrijd Heel Twente schrijft. Jimmy Berkel uit Oldenzaal won de tweede prijs met zijn verhaal over Huttenkloas en Gerrit Kraa (links op de foto) had onder de titel Me fecit een hartverscheurend maar humoristisch verhaal geschreven over een dodelijk ongeval in de klokkentoren van de hervormde Dorpskerk in Enter.
Er waren maar liefst 46 verhalen ingestuurd. Ook het publiek mocht meestemmen over de verhalen. Acht van de 46 genomineerden lazen hun verhaal voor. Opdracht was om een historisch feit in het verhaal te verwerken en de zin: maar bij de laatste letter drong zich de gedachte op of wat er gekerfd stond ooit gelezen zou worden. De finale werd gepresenteerd door Carla Dallinga en Ronald Mullié, met muzikale omlijsting van singer-songwriter Lisa Nora en in de pauze het werk van graffitikunstenaar Ymko Piek. De winnaars van de wedstrijd mochten zaterdag een graffiti-kunstwerk maken met Piek bij de Lambertusbasiliek in Hengelo.
In de vakjury zaten het schrijversduo Mullié/Dallinga uit Winterswijk, René Siteur (directeur bibliotheek Hengelo), Marjon Kok (redacteur van de Twentsche Courant Tubantia) en Angelique Dekker (Uitgeverij Maan).