Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Blokhut scouting kan
verkocht worden

RIJSSEN - De blokhut aan de Arend Baanstraat die niet meer door de scouting wordt gebruikt, kan verkocht worden aan het Rijssens Leemspoor.

Burgemeester en wethouders willen meewerken aan de nieuwe bestemming van perceel Arend Baanstraat 110. De Stichting Rijssens Leemspoor dat de historische leemtrein rijdend houdt en een station en opslagloods heeft aan de Markeloseweg, kampt al geruime tijd met ruimtegebrek. Met name de opslag van materialen is een groot probleem.
Het Leemspoor heeft al langere tijd het oog laten vallen op de voormalige blokhut van de scouting naast de Joodse begraafplaats. De blokhut is geschikt om er bezoekers te ontvangen en informatiepanelen neer te zetten over het leemspoor. Naast de blokhut zal ook een opslagloods worden gebouw voor het materieel. De werkplaats van het Leemspoor blijft aan de Markeloseweg. De scoutingblokhut ligt aan het smalspoor waarover de leemtrein naar het eindpunt op de Koerbelt rijdt. De staat van de blokhut is niet best, maar zal door de vrijwilligers van het leemspoor geschikt worden gemaakt voor bezoekers. Om materieel in de blokhut onder te brengen zal het railtracé ook iets worden verlengd richting de blokhut.