Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Werelds eten op de Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL -Met De Sallandse Berg is Nijverdal sinds deze zomer een mooi restaurant rijker. Gelegen bij de entree van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is het hier goed toeven. En de keuken biedt voor ieder wat wils, van sushi tot Hollandse pannenkoeken.

Eigenaren Fong Zheng (33) en Li Chiu (29) hebben het voormalige Dalzicht weten om te toveren tot een werelds restaurant. Een maandenlange grondige verbouwing ging hier aan vooraf. Bij binnenkomst waan je je even in een Aziatisch restaurant gezien het interieur in rode en donkere tinten. Het is echter niet wat het lijkt. Achter de deur gaat een wereld open voor liefhebbers van lekker eten. De keuken biedt hiervoor een uitgebreide keuze van dagverse gerechten. Het concept van De Sallandse Berg is simpel; all-inclusive. Dat betekent twee uur lang eten en drinken wat je wilt. Langer mag ook. Je kunt namelijk ook kiezen voor een arrangement van 2,5 of langer. In overleg is veel mogelijk. Alle frisdranken, bier, wijn, koffie, thee en luxe desserts zijn in het arrangement inbegrepen.

Van sushi tot pannenkoek
Het concept is ideaal voor gezinnen en gezelschappen. Het aanbod aan eten is namelijk groot. Liefhebbers van wokken kunnen terecht bij het buffet met Aziatische gerechten of in het gedeelte met sushi. Je kiest wat je wilt hebben en de koks wokken het ter plekke voor je. Ook de sushi maken ze ter plekke vers voor je klaar. Er is tevens een uitgebreid saladebuffet. Daarnaast is er een gedeelte met een uitgebreid assortiment vlees en vis. Het grillen gebeurt à la minute. Verser kan haast niet. Kwaliteit staat voorop. Het is met recht een wereldkeuken zoals Zheng en Chiu het noemen. Naast dit alles is er een warm en koud buffet, tapas en Mediterraanse gerechten. En kinderen en liefhebbers van pizza's, pannenkoeken en poffertjes komen hier ook aan hun trekken. Als afsluiter van een lekker avondje uit eten, staat er altijd een prachtig dessertbuffet klaar met nagerechten waarvan het water je in de mond loopt, waaronder een chocoladefontein. Het all-inclusive genieten kan van dinsdag tot en met zondag vanaf 16.30 uur. Het restaurant is echter al om 12.00 uur open. Tussen de middag kun je hier dan ook genieten van een broodje en soepje of een kop koffie met wat lekkers. Ideaal voor de lekkere trek na een stevige wandeling over de Sallandse Heuvelrug.

Reserveren
Naar een parkeerplek hoef je niet lang te zoeken. Er zijn zo'n 360 plaatsen. Het restaurant zelf biedt plek aan 600 gasten. Het is ook mogelijk om zalen af te huren voor bijvoorbeeld bruiloften en vergaderingen. De diverse keukens zijn verdeeld over de locatie. Reserveren kan online via www.desallandseberg.nl of via whatsapp naar 06 - 18 88 80 89 met vermelding van datum, tijd en aantal personen. Wachten of in de rij staan om achteraf af te rekenen, hoeft niet. Via Ideal kun je eenvoudig en snel vooraf al betalen.