Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Science on Tour
in het stadhuis

RIJSSEN - Het is een jaarlijks terugkerend evenement te noemen dat op dinsdag 27 En donderdag 29 september plaatsvond in het gemeentehuis van Rijssen-Holten. Alle groepen 8 van de basisscholen in Rijssen-Holten waren hiervoor uitgenodigd.

Het is uniek te noemen dat alle scholen in de hele gemeente gebruik maken van dezelfde leskisten, uitgegeven door de stichting Zwaluwstaarten, om het vak techniek aan te bieden aan de leerlingen van de basisscholen. Dit is mede te danken aan het feit dat het bedrijfsleven in Rijssen dit ongeveer acht jaar geleden stimuleerde en nog steeds een warm hart toedraagt door sponsoring hiervan.
Dit alles betekent dat de scholen de vele verbruiksmaterialen, die nodig zijn, centraal kunnen bestellen tegen een kleine vergoeding. Piet Klokkenburg en Herman Harbers, voormalige schooldirecteuren, verzorgen dit als vrijwilligers met veel genoegen al voor het zevende jaar in opdracht van het stichtingsbestuur.
In het verlengde daarvan nodigen zij ieder jaar Science on Tour uit. Dit zijn studenten van de Universiteit Twente die door middel van kijk- en doe-experimenten leerlingen proberen te interesseren voor techniek en natuurwetenschappen. Met veel interesse en belangstelling volgden de leerlingen de verschillende proeven en experimenten. De slotproef, waarbij de haren overeind gaan staan, was het ook nu het hoogtepunt. Zo waren er op dinsdag en donderdag ongeveer 550 leerlingen. De gemeente stelt belangeloos hiervoor de raadszaal, voor zover mogelijk, en de Brusselzaal beschikbaar. Dit wordt door het stichtingsbestuur erg gewaardeerd. Naast de bestuursleden kwam ook dit jaar wethouder Tijhof weer een kijkje nemen en sprak zijn waardering uit voor wat in de hele gemeente gebeurt met betrekking tot het techniekonderwijs.

Dick Tukkers