Afbeelding

Excelsior'31 2 maakt na rust
gehakt van CSV Apeldoorn

Excelsior'31 rolde CSV Apeldoorn 2 op. Het werd 5-1.

Al na een minuut speeltijd gaf de scheidsrechter een terechte vrije trap in het voordeel van Excelsior'31. Overleg vond plaats tussen Frank Averesch en Matthijs Boerman. Matthijs Boerman nam de vrije trap en de bal vloog strak in de rechter bovenhoek. De toon was gezet en een wat ontsteld Apeldoorn stond even te kijken. Dit duurde echter niet lang en in de negende minuut werd de stand gelijk getrokken: 1-1.
De taak aan Excelsior'31 om de knop weer om te zetten en gewoon weer te gaan voetballen. In de rest van de eerste helft volgden voor de Rijssenaren veel grote kansen, maar benut werden ze helaas niet. Vlak voor rust gaf de scheidsrechter te kennen een blessure te hebben en na precies 45 minuten werd er gefloten. Er moest een vervangende scheidsrechter worden gezocht maar dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Inmiddels tikte de klok door en het oponthoud zorgde voor verwarring. De taak was om de hoofden koel te houden en dit om te zetten in positieve energie. Uiteindelijk kon het spel hervat worden.
Excelsior'31 sloeg keihard toe en Stephan Jansen bracht het duidelijke keerpunt in de wedstrijd 2-1. Dit doelpunt gaf Excelsior vleugels en het spel werd nog beter. Vanuit een solide defensie en via een strakke counter bewees het gouden duo Yorrick Calkhoven en Frank Averesch hun waarde. Een mooie assist van Yorrick op Frank resulteerde in een 3-1 en kort daarop was het Yorrick Calkhoven zelf die de 4-1 binnenschoot. CSV wist niet wat het overkwam en het geluid vanuit de dug-out verstomde. Als kers op de taart was het opnieuw Frank Averesch die er 5-1 van maakte.