Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Jongenskoor uit Kiev en Rijssens
mannenkoor in de Dionysiuskerk

RIJSSEN - Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van Freddy Veldkamp, geeft op vrijdag 4 november een concert in de Dionysiuskerk in Rijssen. Verder werken mee het jongenskoor Dzvinochok, pianist Gezinus Veldman en bariton Ard Kamphuis.

Het Rijssens Mannenkoor behoeft nauwelijks nadere aankondiging. Een concert van dit ruim 140 leden tellende koor, waaronder veel jonge enthousiaste zangers, staat garant voor een prachtige muzikale avond. Dit keer wordt een concert gegeven samen met het gerenommeerde jongenskoor Dzvinochok uit Kiev, Oekraïne. Het koor, in 1967 opgericht, zingt al jaren onder leiding van dirigent Ruben Tolmachov. In eigen land geeft men regelmatig concerten in de eigen Sophia-kathedraal, maar ook in de rest van het land al dan niet samen met het Nationaal Philharmonisch Orkest van Oekraïne. Het repertoire loopt uiteen van koorzang van Russisch-Byzantijnse origine, religieus-klassiek tot moderne (westerse) koorzang. Koor en dirigent oogsten in binnen- en buitenland veel lof; kenners betitelen het koor zelfs als 'excellent'.
De muzikale omlijsting zal deze avond verzorgd worden door Gezinus Veldman op piano. Naast de begeleiding van de koren zal Veldman ook een aantal muzikaal intermezzo's verzorgen. Daarnaast zal de eigen koorsolist, Ard Kamphuis, een aantal nummers solo zingen.
Het concert begint om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open. Kaarten voor dit concert kosten aan de kerk € 12,50. In de voorverkoop € 10,00.Voorverkoopadressen zijn: Tip The Readshop, Haarstraat 44, tel: 0548-366687, Boekhandel De Poort, Bouwstraat 8, tel: 0548-541686, Primera Dorpstraat 110 Enter tel:0547-381271 en aan de kassa bij de kerk.Ook kunt u kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl .