Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Zilver voor gehaktbal Goossen

De lekkerste gehaktbal van Oost-Nederland wordt gemaakt door Gildeslager Goossen. De Rijssense slager werd tweede in de wedstrijd om de 'Lekkerste Bal Gehakt' van Nederland.

TV-kok en schrijver Julius Jaspers reikte de prijzen uit tijdens de prijsuitreiking op de VAS in Amsterdam. Arno Wapenaar van de Culinaire Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen won de vadwedstrijd om de lekkerste bal. Uw Slager Wip uit Hallum behaalde de derde plaats.
De gehaktballen van Gildeslager Goossen winnen de tweede prijs in de Lekkerste Bal Gehakt omdat ze heel lekker smaken. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.
De jury, bestaande uit Julius Jaspers, winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt, zei over de winnende bal van Gildeslager Goossen: 'Een sappige bal met karakter. De jury nam nog een extra hapje van deze inzending met een perfecte kruiding. Een bal met lef.'
Hans Goossen zei na afloop van de uitreiking: 'We hebben een lekker balletje en daar zijn we trots op. Vooraf met de mooie complimenten van de jury en het feit dat we voor het eerst meedoen en meteen al in de finale komen.'
De prijsuitreiking vond plaats op maandag 10 oktober op de slagersvakbeurs (de VAS) in Amsterdam. Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury.
De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest.
Gildeslager Goossen is al bijna 30 jaar een begrip in Rijssen en omgeving. 6 jaar geleden is zoon Hans in het bedrijf gekomen en is de slagerij volledig gerenoveerd. Voor vleeswaren en worst maar ook delicatessen, hapjes en buffetten ben je bij deze slagerij aan het juist adres. Meerdere producten uit de toonbank zijn al eerder met goud bekroond. De 2e plaats in de vakwedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland mag worden toegevoegd aan dit rijtje.