Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Graffiti, wie doet dat toch?

Op dinsdag 25 oktober houdt de Culturele Raad Wierden een kunstlezing over 'graffiti'. Deze wordt verzorgd door Emar Reinita.

Tijdens de lezing wordt aan de hand van foto's en filmbeelden het ontstaan en de geschiedenis van de graffiti uiteen gezet. Eind jaren 60 begonnen straatjongens in Philadelphia en later New York (met name de Bronx) hun schuilnaam of handtekening op metro- en treinstellen en met name openbare gebouwen te schrijven: het ontstaan van de hip-hop cultuur. In de jaren 80 waaide het over naar Europese steden, met name naar Amsterdam. De laatste jaren zien we ook Street Art en Stencil Art.
Tijdens de lezing deelt Emar zijn persoonlijke ervaringen met de deelnemers waarbij hij ook kort stilstaat bij zijn werk als rapper, ook onderdeel van de hip-hop cultuur. Tevens toont hij eigen werk en gaat hij verder in op spuittechnieken, tagging en andere typische graffiti-kunstuitingen.
De lezing op 25 oktober wordt gehouden in het Sint Jansgebouw aan de Kerkstraat 1 in Wierden en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50. Voorverkoopadressen: Tourist Info Wierden & Enter, Bibliotheek Wierden & Enter, Boekhandel Reterink Wierden. Ook kaartverkoop aan de zaal.