Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Jubileumviering
'n Postzeagl

RIJSSEN - Op 1 december 1976 vond in de sporthal De Reggehal de oprichting plaats door een groep Rijssenaren van de postzegelvereniging 'n Poszegel'.

Opvallend is dat nog steeds zes personen vanaf de oprichtingsvergadering, lid zijn van 'n Poszeagl. Het bestuur van 'n Poszeagl wil op voorhand van het naderende jubileum graag wat aandacht schenken aan het veertig jarig bestaan van hun vereniging. Het bestuur wil daarbij de inwoners van Rijssen en omgeving op de hoogte houden over het reilen en zeilen van hun vereniging in de afgelopen veertig jaar. Er is een commissie is aangesteld, om enkele activiteiten te organiseren.
Er is reeds bekend dat er een postzegeltentoonstelling zal worden gehouden in een door het bestuur van de ondernemersvereniging HABI ter beschikking gesteld winkelpand in het centrum van Rijssen. Deze tentoonstelling zal plaats vinden van donderdag 15 december tot en met 20 september 2017. Het adres van dit winkelpand waar de tentoonstelling gehouden zal gehouden, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Tijdens deze tentoonstelling zullen er een 25-tal kaders in de winkel worden opgesteld, met onder meer postzegels van een landenverzameling. Verder zijn er verzamelingen met thema's als: vogels, het Rode Kruis, staatshoofden, brandweer, schepen, briefkaarten en dergelijke.
Ook zullen er enkele handelaren aanwezig zijn, waar men zegels en aanverwante artikelen kan kopen. Ook zal er genoeg foldermateriaal aanwezig zijn, dat gratis wordt aangeboden. Er wordt nog nagedacht om een etalagepuzzel te maken, speciaal om de jeugd ook te interesseren voor het verzamelen van postzegels. Ook zullen er dagelijks enkele leden aanwezig zijn, bij wie men informatie kan inwinnen over onze vereniging, hoe men lid kan worden of andere zaken over het postzegels verzamelen in zijn algemeen.
Alle dagen zijn de openingstijden van de tentoonstelling gelijk aan de openingstijden van de winkels. De entree is gratis.

Dick Tukkers