Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Reggestroom vijf
jaar functioneel

RIJSSEN - Begin oktober 2016 werd gevierd dat het Hospice De Reggestroom voor Rijssen voor Rijssen, Holten, Wierden en omgeving vijf jaar functioneel was.

Dankzij de brede steun vanuit de bevolking, het bedrijfsleven, landelijke fondsen, regionale bedrijven en vele particulieren is het Hospicegebouw voor vier gasten aan de Groeneweg in Rijssen gerealiseerd. Ook in de periode na de stichting van het Hospice in 2011 hebben velen hun steentje bijgedragen aan de zorg voor mensen in hun laatste levensfase.
De beide coördinatoren zorgen dagelijks samen met de vrijwilligers dagelijks voor de mensen met een ongeneselijke aandoening in de laatste maanden, weken of dagen van hun leven. Deze zorg wordt ook wel eens terminale zorg of stervensbegeleiding genoemd maar is veel breder. In deze zorg werken allerlei organisaties en hulpverleners samen om de zorg zo goed mogelijk te organiseren. Het verminderen van het lijden van de bewoner en de verbetering van de levenskwaliteit staat hierbij voorop. Als waardering voor hun werk was er voor de vrijwilligers en direct betrokkenen op donderdag 6 oktober een bijeenkomst in het Parkgebouw ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan.
Op zaterdag 8 oktober zette het Hospice De Reggestroom aan de Groeneweg in Rijssen haar deuren open, voor een Open Huis. Vele inwoners van Rijssen en omgeving maakten gebruik van de mogelijkheid om zich door vrijwilligers en coördinatoren rond te laten leidden en voor te laten lichten over de gang van zaken in het hospice en om een kijkje te nemen in een van de vier gastenverblijven. Het geheel ziet er fraai en verzorgd uit. Zeventig vrijwilligers zetten zich volledig in voor hum medemensen in deze gasten die in hun laatste levensfase verkeren en hun familie het leven in die moeilijke periode dragelijker te maken.
Ook werd er op het buitenterrein onder goed weersomstandigheden, een door vrijwilligers georganiseerde fair gehouden, waarvoor flinke belangstelling bestond. De opbrengst van de fair bedroeg ruim € 2000,-en dit bedrag komt ten goede aan de Hospice. De organisatie van de fair bedankt de Rijssense middenstand voor de vele mooie prijzen, die zij voor dit doel beschikbaar had gesteld. Naast deze fraaie prijzen waren er de eigen gemaakte advocaat, cake, boterkoek kruidkoek te koop. Evenals eieren, appeltaarten en fraaie bloemstukken. Het rad van avontuur was weer een vaste attractie met mooie en aansprekende verrassingen.

Dick Tukkers