Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Open Dag bij melkveehouderij Vosman

RIJSSEN - De familie Vosman aan de Oosterhof 244 hield zaterdag open dag. Het publiek kon de nieuwe melkveestal bekijken die onlangs in gebruik genomen is. Velen maakten gebruik van de mogelijkheid om de moderne melkveehouderij te bezoeken op de sfeervolle boerderij nabij havezate de Oosterhof.

Melkveehouderij Vosman is een goed voorbeeld van een echt familiebedrijf. Alle gezinsleden van Annie en Gerrit Vosman dragen hun steentje bij aan het bedrijf. De dochters Heleen en Jorien helpen in hun vrije tijd en zoon Aard is beoogd bedrijfsopvolger. Ook Gerrits broer, Jan Vosman, overdag werkzaam in de metaalsector, verleent onbetaalbare hand- en spandiensten op het bedrijf waar hij geboren is en nog altijd woont.

De open dag die de melkveehouderij organiseerde is bedoeld om de mensen een goed beeld te geven hoe een moderne veehouderij reilt en zeilt. Zo lopen de koeien van de familie Vosman zomers buiten in de wei. Op die manier draagt ook deze agrarisch ondernemer bij aan een mooi landschap met grazende koeien.