Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

BUUV-marktplaats in Notter-Zuna

NOTTER - Woensdagmiddag 12 oktober gaf Ria Maassen van de Brink in het Kulturhus Irene tekst en uitleg over het BUUV-project in Notter-Zuna. Dit gebeurde tijdens de spelletjesmiddag voor ouderen samen met de kinderen uit groep 7 en 8 van de School met de Bijbel Notter-Zuna.

Eind september is BUUV van start gegaan in de gemeente Wierden. BUUV is een marktplaats voor de buurt. Heb je een hulpvraag? Heb je iets aan te bieden? Laat dit dan achter op de speciale website www.wierden.buuv.nu of één van de BUUV-prikborden bij jou in de buurt. BUUV is niet: 'voor wat hoort wat'. Iets vragen betekent niet persé dat je wat terug moet doen voor een ander. Dit mag natuurlijk wel! Want iedereen kan iets betekenen voor een ander. Het kan bijvoorbeeld gaan om:

- Ik kook vaak teveel. Heb je zin in een warme maaltijd?
- ?Wie wil mijn hond uitlaten?
- Ik doe de kappersopleiding. Wie wil mijn proefmodel zijn?
- Breng je mij naar het ziekenhuis?
- Ik zoek een maatje om te wandelen/fietsen.
- Help jij mij om mijn tuin winterklaar te maken?
- Ik spreek Spaans. Behoefte aan taalles?
- Zal ik je helpen met je belastingaangifte?
- Oppas voor mijn peuter gevraagd

BUUV is online te bereiken via www.wierden.buuv.nu Ook kunnen mensen een briefje invullen voor een vraag of aanbod en dit op één van de BUUV-prikborden prikken. Deze borden worden actueel gehouden door de ambassadeurs. Waar deze prikborden staan, is te vinden op www.wierden.buuv.nu. Ook is BUUV elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (0546) – 89 83 90.

Spelletjesmiddag ouderen in Kulturhus Notter - Zuna
De korte uitleg door coördinator Ria Maassen van de Brink werd met enthousiasme ontvangen door alle aanwezigen. Aan hen werd een tasje met promotiemateriaal uitgereikt zodat men thuis alles nog eens rustig kan nalezen. Zie ook bijgevoegde foto's.