Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Onthaasten? Kom 'heksen' in bos

HOLTEN/NIJVERDAL - Zondag 23 oktober landen de heksen van Hellendoorn- Heksendoorn met hun bezems in het bos bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer.

Tussen 12.30 uur en 15.00 uur kun je starten met een wandeling van ongeveer twee kilometer door het speelbos waar de heksen tijdelijk hun intrek hebben genomen. De kosten zijn € 3,- per deelnemer. De heksen en tovenaars die we uitgenodigd hebben, zijn de alleraardigste heksen die hun toverkunsten uit de natuur laten zien. Natuurlijk mag je ook meedoen.
Hoe komt het dat paddestoelen soms in een kring staan? Hebben de heksen daar nu echt een rondedansje gemaakt? Het vervoersmiddel van de heks is zoals we allemaal weten een heksenbezem en soms gebeurt het wel dat er een bezem in de boom blijft hangen. Waar of niet? Kom het echte verhaal ontdekken. Bouw samen met de heks aan een enorm spinnenweb voor haar achtarmige vriendjes. Help mee een heksensoepje brouwen en laat je verrassen door allerlei heksenkunsten.
En kom je dan hongerig en dorstig na je heksentocht weer bij het BuitenCentrum. Dan kan je nog heerlijk verder onthaasten en bij de open haard aanschuiven in het restaurant BuitenGewoonLekker in het BuitenCentrum.