Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Veel vertier op koopzaterdag

RIJSSEN – Tijdens de koopzaterdag in Rijssen op zaterdag 29 oktober zijn er verrassende foodtrucks, is er kindertheater en een spectaculaire klimwand. Vertier voor jong en oud. De winkels in het centrum zijn op 29 oktober open tot 21.00 uur.

De betere gerechten in hippe, rijdende restaurant duiken tijdens de aanstaande koopzaterdag op in centrum Rijssen! Een restaurant op wielen dat op verschillende locaties kan worden ingezet. Dat is het idee achter food trucks. U vindt onder meer:
Wurstmeister
Voor dé echte Duitse Bratwurst, Currywurst of Bockwurst moet u bij dé Wurstmeister zijn. De Wurstmeister komt met een brandweerfoodtruck, alleen deze al is een lust voor het oog.
Pancake Saloon
Een pannenkoekenwagen in westernstijl. Vanuit deze pannenkoekenwagen worden de pannenkoeken gebakken en geserveerd.
Lillians Eetpaleis
Lilian wil Nederland graag kennis laten maken met de Surinaamse keuken en daarom komt Lilian naar Rijssen! Heeft uw wel eens gedacht een roti, bara of gewoon een lekker vers patatje? Lilian laat het u ervaren!
De Melkbus
Met Foodtruck de Melkbus wordt melk uit eigen stal en van eigen koeien verwerkt en verkocht. Van gras tot eindproduct, alle stadia van de ontwikkeling hebben ze zelf in de hand. Met de producten die verkocht gaan worden wil men de diversiteit van melk aantonen, want de mogelijkheden met melk zijn zeer divers.
Carbeque
Wilt u eens wat anders dan die standaard schalen met hapjes? Wij bakken Pitah broodjes gevuld met lam, rund, kip en vega! De Carbeque steelt zeker de show!
U vindt de foodtrucks in de Grotestraat, Haarstraat en op het Schild.

Kindertheater en klimwand
Voor de kleintjes wordt er op het Schild een leuke caravan geplaatst. Hier voeren professionele acteurs ludieke stukjes op en maken iedereen aan het lachen. Op het Hoge Walplein wordt een mobiele klimtoren geplaatst. Deze klimtoren is maar liefst 9 meter hoog. Jong en oud kan zich op deze toren vermaken. De toren heeft 3 verschillende klimmogelijkheden. Klimmen is de voornaamste bezigheid op de klimtoren. Dat wordt gedaan op geperforeerde aluminium platen of op de staanders van de toren. De staanders geven klimmen een andere dimensie. Hiermee wordt geprobeerd het boomklimmen na te bootsen. Ook de speleoladder is zeer populair. Op deze manier kun je de techniek leren die de mariniers ook gebruiken om bijvoorbeeld vanuit de jungle in een helikopter te kunnen klimmen/klauteren.
Zaterdag is ook 's morgens en 's middags de wekelijkse warenmarkt rondom het gemeentehuis. In de winkels vindt u onder meer de nieuwste najaarsmode en –trends.
Komt u met de auto? Dan kunt u deze gratis parkeren op de vele parkeerplaatsen rond het centrum.