Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Renault Mégane Estate
om verliefd op te worden

Als tevreden rijder van de Renault Mégane Estate, die ik een jaar geleden heb aangeschaft, was ik natuurlijk zeer benieuwd naar de nieuwste versie van deze auto, die sinds kort in de showroom staat van dealer Munsterhuis, met vestigingen in Enschede, Hengelo en Rijssen. De foto's hadden me al 'warm' gemaakt, maar hoe rijdt deze stationwagon, die in Nederland ongekend populair is? Dat willen we graag ervaren in een proefrit.

De wagen oogt met het nieuwe front, die we al kennen uit de eerder dit jaar gelanceerde Mégane en Talisman, een stuk volwassener. Ook de dijklijn is aangepast en de achterzijde niet in de laatste plaats door de nieuwe verlichtingsunits een stuk fraaier geworden. Renault heeft er echt werk van gemaakt. Veel meer dan alleen de langere daklijn en langere overhang om tot een grotere bagageruimte te komen.
De Estate een langere wielbasis dan de vijfdeurs Mégane en biedt hierdoor meer ruimte. De passagiers achterin hebben 4 cm meer beenruimte dan in het vorige model, die al alles behalve krap was. De bagageruimte biedt plaats aan 521 liter en dat is ruim. Met zowel een hendel in de bagageruimte als via de gebruikelijke hendel bovenop de rugleuning kan de achterbank worden opgeklapt. Dan neemt de ruimte toe tot 1.500 liter, waarmee de Mégane Estate gemiddeld scoort. Onder de laadvloer is een bergruimte te vinden voor de rolhoes, zodat deze niet gaat zwerven. Ook handig is, dat de laadvloer in hoogte is te verstellen. In de lage stand is de laadvloer verre van vlak, maar is de laadruimte maximaal. In de hoge stand neemt de beschikbare ruimte iets af, maar is de laadvloer vlak. Voor het vervoer van lange stukken bagage kan de bijrijdersstoel worden opgeklapt, waarna 2.7 meter laadruimte ontstaat. Ook handig: Renault levert een weg te draaien trekhaak, zodat deze de auto niet ontsiert wanneer geen aanhanger wordt getrokken.

Lees verder op pagina 21