Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Cursus
internet
beginners

RIJSSEN - Op woensdag 2 november starten in de Bibliotheken Rijssen en Holten een serie workshops voor mensen die nog nooit met internet hebben gewerkt.

Deelnemers werken op hun eigen niveau en in hun eigen tempo met een online oefenprogramma.
Een vakantie regelen, boodschappen bestellen en een afspraak maken met de gemeenteā€¦ .Bijna alles gaat tegenwoordig via de computer.
In de Bibliotheken in Rijssen en Holten gaan cursisten aan de slag met het programma Klik & Tik. Samen met een bibliotheekmedewerker maakt de cursist een account aan en gaat aan de slag. Na twee tot zes keer onder begeleiding oefenen in de Bibliotheek kan de deelnemer ook zelfstandig aan de slag met het programma.

Wie het hele programma doorlopen heeft kan: een website opzoeken; informatie vinden op een website; zoeken met een zoekmachine; formulieren invullen en informatie aanvragen via internet; e-mailen; bestanden (ook plaatjes en filmpjes) downloaden.
De workshops zijn in de Bibliotheek Holten en in de Bibliotheek Rijssen op woensdagochtend vanaf 2 november. De les begint om 9.30 uur en eindigt om 11.00 uur. Voor informatie en aanmelden (verplicht) kunt u bellen naar: 0548-513431, vraag naar Annelies Kremer of meld u aan bij de balie. Als de workshop vol is, wordt u op een wachtlijst geplaatst.