Locatiemanager Josien Wessels bij het appartementencomplex.
Locatiemanager Josien Wessels bij het appartementencomplex. Foto: Richard Thannhauser

Zorgappartementen Rijssen bijna gereed

RIJSSEN - Bouwbedrijf Roosdom-Tijhuis realiseert aan de Oranjestraat in Rijssen 27 appartementen voor de huisvesting van gehandicapten met licht verstandelijke beperkingen ten behoeve van de landelijke Stichting Philadelphia.

Deze Stichting begeleidt mensen met een lichte verstandelijke handicap. Het streven van de Stichting is, om hun clientèle dankzij het werk van deze stichting weer gelukkig te kunnen maken, zodat zij daardoor het beste uit zichzelf kunnen halen vanuit een christelijke visie. De appartementen blijven eigendom van het bouwbedrijf Roosdom-Tijhuis.
De appartementen worden op 21 november in gebruik genomen. Zij zullen worden bewoond door personen met een lichte handicap van 18 tot 50 jaar, die voor een gedeelte zelfstandig kunnen gaan werken en een ander deel tewerk wordt gesteld bij een zorginstelling voor dagbesteding. De cliënten worden dagen nacht begeleid door gehandicaptenbegeleiders.
Volgens mevrouw Josien Wessels, aan Philadelphia verbonden als Locatiemanager Zorg & Wonen Oost, is de Stichting dringend op zoek naar vrijwilligers die aan het werk van de Stichting creatief een steentje willen bijdragen, door in de avonduren of in de weekends te willen helpen met onder meer het dopen van spelletjes, fietstochtjes maken of met de mensen te gaan shoppen of iets van dien aard. Geinteresseerdden kunnen contact opnemen met Josien Wessels via het e-mailadres j.wessels@philadelphia.nl

Dick Tukkers