Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Elco Gorter vierde tijdens
bowlingtoernooi Costa Rico

RIJSSEN - Dat onze plaatsgenoot Elco Gorter (32) in het dagelijks leven ondernemer van restaurant en bowling t'Witte Hoes aan de Markeloseweg in Rijssen, een aardig balletje kan gooien, is algemeen bekend.

Hij bewees zijn klasse tijdens een bowlingtornooi in Scheveningen, waar hij de eerste prijs won van de Qubica AMF World Cup en werd afgevaardigd naar een toernooi in Costa Rica. Het was een droom uit een jongensboek,die Elco beleefde.
Het toernooi in Costa Rica was sterk bezet, met 25 toppers uit onder meer uit Zuid-, Midden- en Noord Amerika en andere landen. Elco Gorter was de enige Nederlander. Naast een geweldige organisatie, leuke ontmoetingen en veel activiteiten, bleek Elco goed in vorm te zijn. Tijdens het toernooi wist Elco steeds een beetje omhoog te klimmen om te eindigen op de twaalfde plaats. Deze klassering gaf hem het recht om uit te komen in de zogenaamde Stepladder finales. Via facebook hield Elco het thuisfront op de hoogte van zijn verrichtingen. Het ging zo perfect dat hij uiteindelijk de vierde plaats in de wacht sleepte.
Aan het einde van het toernooi ontving onze plaatsgenoot als kers op de taart de 'Sportmanship Award'.

Dick Tukkers