Evert Wassink en Herman Nijhof.
Evert Wassink en Herman Nijhof. Foto: Richard Thannhauser

Nijhof-Wassink 50 jaar een
begrip in de transportwereld

RIJSSEN - Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaat het internationale transportbedrijf bedrijf Nijhof-Wassink aan de Galvanistraat in Rijssen op 1 januari 2017, nam de redactie van hart van Rijssen contact met de directie van het internationale transportbedrijf om zowel het heden als het verleden de revue te laten passeren.

Het heden

De activiteiten van Nijhof-Wassink Groep vertalen zich nu in twee takken van sport; Nijhof-Wassink als internationale logistieke dienstverlener en dé transportspecialist in haar twee divisies: Chemical Logistics en Feed Logistics. Chemical Logistics is de samenvatting voor brandstof-, bulk-, en tankvervoer en Logistieke Diensten. Feed Logistics als grootste sector van het bedrijf, transport van mengvoeder. De tweede tak van sport is NIJWA Groep als truck- en bedrijfsdealer voor Volvo Trucks en Renault bedrijfswagens. Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte vrachtwagens biedt NIJWA een compleet pakket aan aftersales diensten, waaronder onderhoud, keuringen, cursussen, wagenparkbeheer en verhuur. NIJWA Groep heeft inmiddels zeven vestigingen in Noord- en Oost Nederland en onderscheidt zich door het aanbieden van 'one-stop-shopping' in combinatie met een excellent serviceniveau. Een bedrijf dat anno 2016 als Nijhof-Wassink Groep in vijf landen is gevestigd: Nederland, België, Duitsland, Polen en Hongarije met een totaal van 19 vestigingen en 1100 medewerkers.

Het begin

Het begon allemaal in Wierden, inmiddels bijna 50 jaar geleden. Evert Wassink en Herman Nijhof, toen beiden zelfstandig transportondernemers, besloten hun krachten te bundelen. Vanaf 1 januari 1967 gingen zij verder onder de naam Nijhof-Wassink. Een jaar later volgde NIJWA Groep als dealerbedrijf van Volvo Trucks. In 1985 zijn ze uit hun jasje gegroeid in Wierden en verhuisd NIJWA Groep naar de Fahrenheitstraat in Rijssen. Het jaar daarop verhuist ook Nijhof-Wassink naar een prachtig nieuw pand in Rijssen aan de Galvanistraat, als overburen van NIJWA. In deze jaren zijn ook hun beide zonen Erik Wassink en Freddy Nijhof al in beeld. Evert treedt in 1987 terug als directeur, vijf jaar later geeft ook Herman het stokje door aan Freddy. Evert en Herman blijven beide nauw betrokken bij het bedrijf.
In 2005 treedt Freddy Nijhof terug als algemeen directeur van Nijhof-Wassink Groep en geeft deze rol aan Albert Hendrikse. De reden is om meer tijd vrij te kunnen maken voor zijn vier opgroeiende kinderen na het overlijden van zijn echtgenote in 2003. Sindsdien is Freddy Nijhof President-Commissaris en mede eigenaar van het bedrijf samen met zijn zus Jogé Nijhof en hun kinderen. Op 1 april 2016 is Erik Schiphorst Albert Hendrikse opgevolgd als algemeen directeur.

Feest

Het aankomende 50-jarig jubileum van Nijhof-Wassink zal groots worden gevierd tussen kerst en oud en nieuw. Deze datum is gekozen, omdat dit qua werk een rustige week is, waardoor zoveel mogelijk medewerkers het personeelsfeest op 29 december kunnen bijwonen. Op 28 december worden alle klanten uit binnen- en buitenland ontvangen . Beide feesten zullen plaats vinden in een prachtige feesttent op het bedrijfsterrein in Rijssen.

Dick Tukkers

Afbeelding