Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Nieuwe Kia Rio staat in eerste
kwartaal 2017 in showroom

Kia heeft in Parijs de nieuwe Rio aan het publiek getoond. In het eerste kwartaal van 2017 staat de nieuwe Rio bij dealer Beltman aan de Jutestraat in Rijssen.

De nieuwe Kia Rio heeft een strak en modern, nieuw uiterlijk, dankzij strakke lijnen en vloeiend verlopende oppervlakken. De Rio kenmerkt zich verder door een langere motorkap en overhang aan de voorzijde, een lagere daklijn en een 'bijna' rechtop geplaatste C-stijl en achterruit. Dankzij de mistlampen die meer op de hoeken van de voorbumper zijn geplaatst en de lagere en bredere 'tiger nose grille', oogt de Rio nog breder.
Het nieuwe dashboard van de nieuwe Kia Rio heeft een compleet nieuwe lay-out, met een betere ergonomie en aanzienlijk minder knoppen, en is echt gericht op de bestuurder. De Rio heeft een 7-inch touchscreen, gekoppeld aan een audiosysteem met zes speakers. Het infotainmentsysteem is leverbaar met Android Auto (5.1 of hoger) of Apple CarPlay ondersteuning (iPhone 5 of nieuwer). Hiermee zijn ook persoonlijke smartphoneapplicaties, zoals navigatie-, muziek- en SMS-diensten, optimaal te benutten in de auto. De Kia Rio is daarnaast de eerste auto in het B-segment met zowel vóór- als achterin een USB-aansluiting, waarmee een koppeling kan worden gemaakt met het infotainmentsysteem.