Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Nacht van de Nacht op
de Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - Op zaterdag 29 oktober zijn er in het kader van de Nacht van de Nacht 2016 wandelingen op de Sallandse heuvelrug. Deze worden georganiseerd door IVN Hellendoorn-Nijverdal met Staatsbosbeheer en Sterrenwacht Hellendoorn.

Tijdens de Nacht van de Nacht 2016 is het nieuwe maan dus kan het wel eens echt donker zijn op de Sallandse Heuvelrug. Ga met IVN-gidsen op pad om de natuur in het donker te beleven met al je zintuigen. Om 18.30 uur gaan de deuren van het Buitencentrum open en kun je je aanmelden. Er zijn wandelingen van verschillende lengtes. Er is een kindernachtwandeling van een uur. Een spannende wandeling voor kinderen en hun ouders/begeleiders. Tussen 18.30 tot 19.30 uur kun je in groepjes op eigen gelegenheid de tocht wandelen. Onderweg kom je verschillende posten met leuke opdrachten tegen.
Ook is er een nachtwandeling van 1 ½ à 2 uur. Tijdens de wandeling worden in het donker onze zintuigen getest. Tussen 19.00 en 20.00 uur start elke 10 à 15 minuten een wandeling onder begeleiding. Groepen zijn van harte welkom, maar opgave vooraf via annyalferink@zonnet.nl is gewenst.
Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vindt u aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Voor meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/hellendoorn-nijverdal - telefonisch: Ton Kappert en Anny Alferink, telefoon: 0548 – 610237, e-mail: annyalferink@zonnet.nl