Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

NBG-Bijbelquiz haalt de
'Zandkunstenaar' naar Rijssen

RIJSSEN - De Bijbelquiz in Rijssen viert dit jaar zijn tienjarig jubileum.

Ter gelegenheid daarvan komt Gert van der Vijver, bekend als de 'Zandkunstenaar', naar Rijssen om de quiz op te luisteren met zijn kunsten. De quiz wordt georganiseerd door vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en gehouden op vrijdagavond 4 november in de aula van scholengemeenschap Reggesteyn.
De Zandkunstenaar is bekend van televisie en treedt regelmatig op in het land. Hij zal voor het publiek verschillende bijbelse onderwerpen op de glasplaat tevoorschijn laten komen. Daarmee biedt de quiz-avond naast inspanning - de quiz - ook ontspanning voor jong en oud.
De quiz wordt gehouden in de aula van CSG Reggesteyn aan de Cattelaar 2 te Rijssen en begint om 19.45 uur. Iedereen is van harte welkom. De quiz is voor volwassenen, maar door het optreden van de Zandkunstenaar is de avond ook leuk voor kinderen.
Anders dan in voorgaande jaren kan de quiz deze keer niet in groepsverband worden gespeeld, alleen individueel. De toegang is gratis. In de pauze wordt u een kop koffie of thee aangeboden. Bij de uitgang is er een collecte voor het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap, dat de quiz heeft samengesteld.

De Bijbel dichtbij
Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) brengt sinds 1814 de Bijbel dichtbij. De Bijbel is op 23 september verkozen tot het Belangrijkste Boek van Nederland.
Het NBG zorgt voor bijbelvertalingen- en verspreiding in binnen- en buitenland en geeft de Bijbel door aan volgende generaties, zowel voor volwassenen als voor kinderen.