Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

'Viej zeent nog aalt
heel gek met mekoar'

RIJSSEN - Woensdag 26 oktober vierden Roelf en Alie Wolterink-Nijland hun briljanten huwelijksjubileum. Het was op deze dag 65 jaar geleden dat de Rijssense Roelf en de Markelose Alie elkaar het ja-woord gaven na een verkeringstijd van ruim twee jaar.

Beide echtelieden zijn inmiddels 93 jaar. Het echtpaar bewoonde 5 jaar een deel van kasteel de Oosterhof, woonde 6 jaar aan de Nassaustraat en alweer 54 jaar op het huidige adres aan de Schoolstraat 50 in Rijssen. Om gezondheidsredenen woont Alie sinds enige tijd in het Stadskwartier in Rijssen.
Het echtpaar maakte voor het eerst kennis met elkaar toen Roelf na een motorongeval in het ziekenhuis belandde en daar zo uitmuntend door Alie werd verpleegd dat zij tot nu toe nog steeds onmisbaar voor hem is. Uit hun huwelijk werden drie zoons en een dochter geboren. Het nageslacht telt verder 10 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen.
Nadat Roelf 4,5 jaar militair was geweest en daarvan 3 jaar in Indonesië was gelegerd, werkte hij bij een aantal bedrijven en tot aan zijn pensionering bij Waterschap Regge en Dinkel waar hij deurwaarder was. Alie was altijd de stille kracht op de achtergrond met haar zorg voor man, kinderen en de huishouding.
Roelf Wolterink is een bekende Rijssenaar en een zeer veelzijdige mens. Hij heeft op veel terreinen zijn sporen nagelaten. Hij is met zijn 37-jarig lidmaatschap het oudste lid van het Rijssens Mannenkoor. Hij organiseerde decennialang als voorzitter van de Rijssense Bond van Oud-strijders de jaarlijkse Nationale Dodenherdenkingen in Rijssen. De laatste jaren maakt hij als zodanig ook deel uit van het Comité Herdenkingen Rijssen.
Roelf Wolterink is schrijver van diverse boeken en is nog altijd bezig met research voor een nieuw boek of voor een herziene uitgaven van eerder werk. 30 jaar lang was hij voorzitter van de VVV, secretaris van twee Rijssense vogelverenigingen en secretaris/penningmeester van speeltuinvereniging Irene. Als vogelliefhebber was hij eveneens werkzaam als keurmeester van zangkanaries (waterslagers) en zorgde hij 10 jaar voor de opleiding van keurmeesters voor deze vogels.
Sinds 1981 maakt hij fraai houtsnijwerk. De voorbeelden in de woonkamer getuigen daarvan. Roelf: 'Geheim van 'n good huwelijk? Viej zeent nog aalt heel gek met mekoar.' Alie stemt hier volledig mee in. Het diamanten echtpaar gedenkt hun huwelijksdag tuis in dankbaarheid samen met hun familie. Burgemeester Arco Hofland bracht namens de gemeente Rijssen-Holten de felicitaties over aan het jubilerende echtpaar.

Dick Tukkers