Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Ford Transit troeft
concurrenten af

Ford Transit is wereldwijd de bestverkopende serie bestelauto's in 2015, met bijna 400.000 geregistreerde bestelauto's. Dit blijkt uit de wereldwijde registratiegegevens voor nieuwe voertuigen van IHS Markit voor het kalenderjaar 2015.

De Transit bouwt voort op een erfgoed van meer dan 50 jaar in Europa, waar deze in het Verenigd Koninkrijk al sinds 1984 de bestverkopende bestelauto in dit segment is, volgens de registratiegegevens van IHS Markit. In de afgelopen 25 maanden is het aandeel van Ford op de Europese markt voor bedrijfswagens van 10,8 naar 12,9 procent gestegen. Dit maakt Ford het bestverkopende merk voor bedrijfswagens in Europa. Dit komt mede dankzij de groeiende vraag naar het volledig vernieuwde en uitgebreide Transit range, waaronder de Transit, Transit Custom, Transit Connect en Transit Courier, zoals blijkt uit de bedrijfswagenregistraties van IHS Markit.
De verkoop van de Transit Custom in Europa is in de eerste drie kwartalen van 2016 met 23 procent gestegen naar 89.800 eenheden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van de Transit steeg daarnaast met 17 procent naar 64.800 eenheden in dezelfde periode.
Er zijn inmiddels meer dan 8 miljoen exemplaren van de Transit en de Transit Custom geproduceerd. Van één enkel model is de Transit in een halve eeuw uitgegroeid tot een volledige range van bedrijfswagens.
Ford introduceerde eerder dit jaar de nieuwe Transit en Transit Custom. Deze modellen zijn voorzien van de EcoBlue Euro 6 dieselmotor, die aanzienlijk lagere cost of ownership en hoge prestatievoordelen biedt, met een tot 13 procent lager brandstofverbruik en 20 procent meer koppel bij lage snelheden.
Voor meer informatie bent u welkom bij Ford-dealer Noordegraaf aan de Provincialeweg Zuna 2 in Rijssen.