Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Nieuwe Peugeot 3008 staat
nu in showroom bij Broekhuis

Eind september werd de nieuwe Peugeot 3008 op de Autosalon van Parijs gepresenteerd aan het grote publiek. Vanaf heden is de 3008 ook in Twente te bewonderen in de showrooms van de vijf vestigingen van Peugeot-dealer Broekhuis.

Met de compleet nieuwe 3008, waarvan de ontwikkeling in 2012 werd gestart, brengt Peugeot een fris ogende SUV in het C-segment boordevol hypermoderne techniek op de markt. Peugeot heeft op diverse manieren gewicht bespaard, bijvoorbeeld door de motorkap en voorschermen van aluminium te maken. De nieuwe Peugeot 3008, waarvan in een later stadium ook een GT-versie komt, kent een gewichtsvermindering van honderd kilogram ten opzichte van de vorige 3008. Het rijklaargewicht van de benzineversie begint bij 1.325 kilogram en bij 1.375 kilogram voor de diesel.
De autoconsument kan kiezen uit twee benzinemotoren en drie BlueHDi-diesels. De nieuwe 3008 is acht centimeter langer dan zijn voorganger en meet nu 4,45 meter. Dankzij een 6,2 centimeter langere wielbasis profiteren vooral inzittenden achterin van meer beenruimte. Achter de tweede zitrij zit een bagageruimte van 520 liter en met neergeklapte achterbank ontstaat zelfs 1.580 liter. In de 3008 zit een nieuwe generatie i-Cockpit met standaard een digitale 12,3-inch display, die geheel naar eigen smaak is in te richten. Peugeot levert diverse veiligheidssystemen en een handsfree achterklep, die de eigenaar met een simpele voetbeweging onder de achterbumper kan openen.
Broekhuis heeft vestigingen in Enschede (Haaksbergerstraat 159), Hengelo (Wegtersweg 4), Almelo (Twentepoort West 1) en Oldenzaal (Hamburgstraat 30). Sinds 1 juni is Broekhuis ook Peugeot-dealer geworden in Rijssen aan de Kalanderstraat 5.