Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

R

Een dag uit het leven van rayon vestigingsmanager Gertjan Klein Legtenberg

IJSSEN - Even voorstellen: Gertjan Klein Legtenberg (51 jaar) Rayon/vestigingsmanager Asito Twente, afgestudeerd MEAO en HBO-bedrijfskunde, gehuwd, vader van twee volwassen kids. Asito is bij velen bekend als Schoonmaakbedrijf van Joop van Riemsdijk, Alle Stof in Twente Opruimen. Asito Twente verzorgt voor vele opdrachtgevers in het gebied tussen Almelo en Enschede alle voorkomende facilitaire vraagstukken. Sinds 2008 leid ik een Asito-vestiging. Ooit was ik werkzaam bij Post.nl (voorheen PTT), na de brand van de postvestiging in Rijssen (2006) de postwereld verruild voor de facilitaire wereld. In de vrije tijd mag ik voorzitter zijn van het Rijssens Mannenkoor en bestuurslid stichting Parkgebouw en fan van Excelsior'31 en natuurlijk Heracles (Asito).

Mijn dag: Bijna elke morgen rijd ik naar Enschede naar ons regiokantoor (Asito kantoor Rijssen hebben in 2014 gesloten). Deze dag, 13 oktober, staat in het teken van overleggen. Deze morgen hadden we een Managementteam overleg met onze districtsdirecteur. Een onderwerp dat stevig op de agenda staat is toch begroting en jaarplannen voor 2017. Wat gaan we volgend jaar allemaal weer doen in plannen en euro's om Asito nog steviger op de kaart te zetten en steviger in het facilitaire zadel te houden in de regio Noord-Oost? In ons managementteam werden weer mooie plannen bedacht, een ieder keek er zeer tevreden op terug.

Om 13.00 uur een kwartaal overleg met alle facilitaire locatiemanagers van één van de grootste Twentse scholengemeenschap. In dit overleg blikken we terug op het afgelopen kwartaal en kijken met name naar wat goed is gegaan en wat er altijd beter kan. We acteren gezamenlijk naar een gemeenschappelijk doel en dat zijn mooie schone/gezonde scholen, een plek waar elke leerling zich thuis voelt. Dit was dan ook weer gelukt het afgelopen kwartaal.

Om 16.00 uur gauw naar Hengelo gegaan waar we dit jaar weer het Nationaal Integratie Diner organiseren met medewerkers, klanten en alle overige gasten. Het NID is zes jaar geleden gelanceerd door Asito. Landelijk zitten op hetzelfde moment zo'n 20.000 mensen met elkaar te genieten van elkaar verschillen in afkomst, verhalen en natuurlijk het eten. Dit jaar hebben we 120 gasten uit Hengelo en (met de bus uit) Rijssen. Medewerkers en gasten/klanten koken voor elkaar, zo proeven we aan ieders verschillen. Prachtig om te zien dat klanten en medewerkers van Asito ongedwongen met elkaar genieten van een heerlijke maaltijd. Gemeentebestuurders van Hengelo, Borne en Rijssen-Holten waren ook aanwezig en genoten van hetgeen men voorgeschoteld kreeg. Om 18.30 uur is een ieder (ook de 50 gasten met de bus uit Rijssen) weer huiswaarts gegaan.

Om 20.00 uur, na even thuis te zijn geweest, staat er een vergadering op de planning. De komende tijd vergaderen we wat frequenter binnen het Rijssens Mannenkoor, dit in verband met het 90 jarig jubileum in 2017. Een jubileumjaar in 2017 dat bol zal staan uit mooie activiteiten. Op 3 & 4 maart 2017 geven we jubileumconcerten in het Parkgebouw. Ook gaan we in juni een vijfdaagse concertreis naar Wenen maken. Ook zal er een prachtig zomeravondconcert zijn in het volkspark in juli en meerdere mooie activiteiten. Plannen genoeg, maar deze moeten wel voorbereid worden. Dat kun je aan het Rijssens Mannenkoor wel overlaten. Tip: houd onze website in de gaten.

Om 23.00 uur huis. Pfff even bijkomen. Ik drink altijd nog een afsluitertje met mijn vrouw Anta en dan rond twaalf uur uur naar bed, op naar weer een enerverende dag die bol zal staan van facilitaire vraagstukken bij Asito en zo nu en dan tussendoor wat Rijssens Mannenkoor/ Parkgebouw zaken. Mooi dat 't so kann!

Dick Tukkers