Frans Noordam.
Frans Noordam. Foto: Richard Thannhauser

Aanvaring in raad: VVD Rijssen-Holten noemt coalitiepartner Grote Bedrieger

RIJSSEN – Een flinke aanvaring deed zich voor in de raadsvergadering tussen de fractievoorzitters Frans Noordam van VVD Lokaal en Wim Muller van Gemeentebelang (GB).

GB is voorstander van de open winkels op zondag, maar de partij heeft het coalitieakkoord getekend waarin koopzondagen in Rijssen-Holten niet aan de orde zijn. Om die reden duidde Noordam GB als Grote Bedrieger. Hij legde zijn beschuldiging uit als een verspreking die hij meteen zelf corrigeerde, maar de GB-fractievoorzitter nam het hoog op. Volgens de GB-voorman kun je zo'n aantijging niet wegpoetsen door een keer sorry te zeggen.
'Hoewel wij geen tegenstanders zijn van koopzondagen, hebben we ons toch aan het coalitieakkoord geconformeerd', legde Muller uit. 'En zo'n coalitieakkoord is altijd een compromis. Daarin spreek je met elkaar zaken af. Wij zijn ermee akkoord gegaan en nu vraag ik me af: zijn wij grote bedriegers als we ons houden aan onze beloftes? Ook in de vorige raadsperiode zijn over dit punt afspraken gemaakt door bijvoorbeeld de PvdA en dat is nooit een probleem geweest. Waarom nu dan wel', aldus Muller.

Zie ook pagina 4