Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Kerkpleinmarkt in Rijssen
goed voor ruim 25 mille

RIJSSEN - Zaterdag 10 september jl. is voor de 20e keer de kerkpleinmarkt van de Hervormde Gemeente Rijssen gehouden. En met succes. Het was een stralende dag met veel bezoekers en een geweldige netto opbrengst van € 25.500,-.

Vorige week werd deze opbrengst bekendgemaakt en werd aan de diverse doelen een cheque overhandigd. Dit jaar waren er drie doelen:
De Zwemvereniging Verstandelijk Gehandicapten Rijssen e.o. mocht een cheque van € 4.250,- ontvangen. Dit geld willen zij gebruiken om de contributie laag te kunnen houden, de vrijwilligers te binden en materiaal ter ondersteuning bij het zwemmen aan te schaffen.
Een ander goed doel was de Voedselbank Rijssen-Holten. Zij zitten met een gedwongen verhuizing en kunnen het bedrag van € 8.500,- daar goed voor gebruiken.
Traditiegetrouw gaat de helft van de opbrengst, dit jaar € 12.750, naar het College van Kerkrentmeesters. Zij gebruiken het bedrag voor een nieuwe geluidsinstallatie en het verbeteren van de TV-voorziening in zowel de Schildkerk als kerkelijk centrum Sion.
Ook in 2017 zal er weer een kerkpleinmarkt gehouden worden. De datum is vastgesteld op 16 september 2017.