Echtpaar Van Dijk is
al zestig jaar samen

HOLTEN - Op woensdag 2 november was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Van Dijk-de Waal elkaar het ja-woord gaven.

De heer Van Dijk is geboren in Kootwijk in 1931 en mevrouw van Dijk-De Waal i(1935) n Sint Pancras. Zij verhuisde op jonge leeftijd met haar ouders naar Radio Kootwijk. Mevrouw Van Dijk bezocht de lagere school in Kootwijk, waar ook de eerste ontmoeting met haar huidige man plaats vond. Na hun huwelijk in 1956 ging het echtpaar inwonen bij de ouders van mevrouw van Dijk in Radio Kootwijk.

In 1958 werd hun zoon Eddy geboren, waarna er een verhuizing plaats vond naar het nabij gelegen plaatsje Asselt, waarna in het jaar 1958 hun zoon Kees wed geboren. Inmiddels zijn de gezinnen van de zoons uitgebreid met vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Mijnheer Van Dijk heeft gewerkt aan het vernieuwen en het onderhouden van de spoorwegen en mevrouw Van Dijk zorgde voor haar gezin en hun huishouding.
In 1970 verhuisde het gezin naar Holten, waar ze in het station gingen wonen. De laatste jaren woonde het gezin tot nu toe aan de Gaardenstraat in Holten. De heer Van Dijk had voor de hobby een volkstuintje, en mevrouw maakt voor de hobby legpuzzels en cryptogrammen. De echtelieden verzorgen jaren de maaitijdvoorzieningen voor ouderen via Tafeltje Dekje . Bij mooi weer maken de echtelieden regelmatig hun fietstochtjes in de fraaie natuur rond hun woonplaats.
Wethouder Ronald Cornelissen bezocht het jubilerende echtpaar om namens het gemeentebestuur van Rijssen-Holten de felicitaties over te brengen.

Dick Tukkers