De sportredactie van Radio 350.
De sportredactie van Radio 350. Foto: Richard Thannhauser

Gezocht: nominaties
Sportverkiezing 2016

RIJSSEN - De sportredactie van Radio 350 roept iedereen op sportmensen en sportclubs te nomineren voor de Sportverkiezing die op zaterdag 17 december wordt gehouden bij Café Spekhorst in de Grotestraat. De Sportverkiezing 2016 duurt van 15.00 tot 17.00 uur en iedereen is welkom.

Volgens Henk van de Maat, Sharinda Smelt, Kees van Gelder, Remko van de Maat, Jesper Nijkamp en José Manenschijn is het nu zaak dat eerst zo veel mogelijk sporters genomineerd worden. Dat kan de komende twee weken via de site www.radio350.sport.nl/sportverkiezing. Daar kan een formulier ingevuld worden. Het formulier mag ook uitgeprint worden en ingeleverd worden bij de studio van Radio 350 in de kelder van het Parkgebouw. E-mailen kan ook. Mail de nominatie met een korte motivatie naar sportverkiezing@radio350.nl De organisatie van de Radio 350 Sportverkiezing heeft ook al een aantal sporters uit Rijssen-Holten op het oog die in de race zijn voor een nominatie in hun categorie.

Het is de tweede keer dat de sportredactie van Radio 350 de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportopper, en Sporttalent van het jaar organiseert. 'Spekhorst is daar een prima locatie voor', zegt Van de Maat. 'Het was er vorig jaar bijzonder gezellig en de sportmensen zijn zeer terecht in het zonnetje gezet. Het mooie is dat iedereen ook iedereen kan nomineren. Of je nu in clubverband aan sport doet of helemaal in je eentje; als je een goede sportieve prestatie levert, kunnen ze je aanmelden om mee te strijden om de titel.' De jury staat onder leiding van een onafhankelijk voorzitter.

Ook financieel is de organisatie er vorig jaar gunstig uitgesprongen. 'Het gaat er niet om dat we bakken geld overhouden', aldus de organisatoren, 'maar als de sportverkiezing goed verloopt, dan is voor ons het doel bereikt. We worden gesteund door een aantal trouwe sponsors. Maar er zijn nog altijd sponsors welkom', zegt Van de Maat.