Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Otje van Potje onder
de sloperhamer

RIJSSEN – Sloperij Pongers uit Rijssen is op maandag 31 oktober begonnen met de sloop van de voormalige winkel van Otje van Potje op de hoek van de Haarstraat met de Ter Horststraat.

Bij veel Nederlanders was het pand bekend als oriënteringspunt voordat de aanleg van de snelweg A1 plaats vond in het jaar 1978. Voor het jaar 1978 reed het doorgaande verkeer richting Deventer-Hengelo visa versa dwars door de bebouwde kom van Rijssen. Op de plaats van het gesloopte pand worden twintig levensloopgeschikte appartementen gebouwd, naar een ontwerp van architectenbureau VAB uit Rijssen, waarbij ouderen de doelgroep vormen. De appartementen worden gebouwd in opdracht van de huidige eigenaar van het pand, de heer J. Harbers uit Rijssen.
Voor de verkoop/verhuur van de appartementen bestond veel belangstelling. Het merendeel van de appartementen is reeds verkocht/verhuurd en er zijn momenteel nog maar enkele appartementen beschikbaar voor verkoop of verhuur. Onder het gebouw krijgt iedere bewoner een berging en aan de achterzijde van het pand worden 23 parkeerplaatsen aangelegd. In de kelder wordt een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte gecreëerd.

Dick Tukkers