Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Museum van belang voor hele gemeenschap

RIJSSEN - De gemeenteraad van Rijssen-Holten was donderdagnamiddag te gast op het Rijssens Museum.

Ook burgemeester Arco Hofland, cultuurwethouder wethouder Ben Beens en raadsgriffier Gert Veerman waren aanwezig. Zij werden verwelkomd door voorzitter Jan Bakker van de Rijssense Musea.
Jan Bakker maakte de raadsleden duidelijk dat het museum enerzijds de taak heeft om het verleden te borgen, maar ook om de verzamelde kennis in dienst te stellen van de Rijssense gemeenschap en dat in de breedste zin van het woord. Volgens Bakker is een museum geen hobby van een nostalgisch ingestelde enkeling, 'maar de voorwerpen en de kennis die in het museum zijn ondergebracht zijn van belang voor de hele gemeenschap.' Als voorbeeld daarvan werd een presentatie getoond die een museumwerkgroep maakte voor de ambtelijke projectgroep die de nieuwe Centrumvisie voor de Rijssense binnenstad ontwikkelt.
Vervolgens bezocht het gezelschap de oudheidkundige collectie in de havezate en het Internationaal Brandweermuseum in het tweede bouwbuis. De dames en heren politici en bestuurders waren na afloop enthousiast over wat het Rijssens Museum te bieden heeft. Eén raadslid meldde zich spontaan om vrijwilligerswerk te doen op het museum. 'We zijn blij met de warme betrokkenheid van de gemeente en de politiek bij het museum', zo liet Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum na afloop weten.