Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Europarlementariër Annie Schreijer beschermvrouwe Rijssens Mannenkoor

RIJSSEN – CDA-Europarlementariër Annie Schreijer- Pierik uit Hengevelde is vrijdagavond beschermvrouwe geworden van het Rijssens Mannenkoor (RMK). Zij was met haar man, Jan Schreijer, eregast bij het herfstconcert van het koor in de Rijssense Dionysiuskerk.

Direct na de kerst-cd-presentatie in de pauze van het concert, verraste RMK-voorzitter Gertjan Klein Legtenberg met veel gevoel voor timing Annie Schreijer met de vraag of zij beschermvrouwe van het Rijssens Mannenkoor wilde worden. Het bracht de CDA-politica duidelijk in verlegenheid, maar nadat ze van de eerste schrik bekomen was, stemde zij er graag in toe.
Schreijer ze zich bijzonder vereerd te voelen en sprak het voornemen uit zich met waardigheid te kwijten van haar taken als beschermvrouwe van het koor dat haar hart heeft gestolen. Hierna kreeg zij het bijbehorende versiersel opgespeld door de voorzitter.
Een verslag van het hersftconcert van het Rijssens Mannenkoor in samenwerking met het Jongenskoor Dzvinochok uit Kiev vindt u op pagina 4.