Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Aandacht social media en e-books

RIJSSEN - In de Week van de Mediawijsheid besteedt de Bibliotheek extra aandacht aan social media (donderdag 17 november) en e-books
(donderdag 24 november) doormiddel van een lezing en een inloopvragenuur.

Social media en Facebook
Op donderdag 17 november vertelt een computerdocente over social media in het algemeen en over de belangrijkste platformen: wat zijn de verschillen en waarvoor gebruik je ze. Daarna gaat zij uitgebreid in op de mogelijkheden van Facebook. Wat zijn de voor- en nadelen, hoe plaats je een bericht, hoe bescherm je je privacy en hoe kom je van je account af. Wie belangstelling heeft krijgt de presentatie per e-mail toegestuurd. De lezing begint om 19.30 uur. Reserveren kan via www.bibliotheekrijssenholten.nl of bij de balie. Leden betalen € 4; niet-leden € 6,50.

E-books vragenuur
Op donderdag 24 november kunt u tussen 18.30 uur en 20.00 uur al uw vragen stellen over het gebruik van e-books van de Bibliotheek. Hoe maak je hiervoor een account aan? Hoe download je een e-book op je tablet en hoe zet je een e-book op je e-reader? Twee bibliotheekmedewerkers helpen u op weg. Het is belangrijk dat u uw eigen tablet meeneemt. Als u gebruik wilt maken van e-books op uw e-reader moet u naast uw e-reader ook uw laptop meenemen. Neem ook de relevante wachtwoorden mee. De hulp is gratis en u hoeft zich niet van te voren aan te melden.