Afbeelding

Sportclub Rijssen – ASV '75 (Adorp) 1 – 5 (1 – 3)

Met Evan Aalderink in de spits op links en Marcel Dangremond als meest vooruitgeschoven spits begon Sportclub Rijssen afgelopen zaterdag aan het duel tegen koploper ASV'57 uit Adorp.

Van meet af aan werd er direct gespeeld op een doelpunt van beide zijden en het was Sportclub dat de eerste kans kreeg maar uit de voorzet op links was de kopbal van Maxiem net iets te hoog.

In de 8e minuut was het Martijn Schottert die nog net kon voorkomen dat Visser doorbrak en alleen op Mike kon afgaan. En zo'n 5 minuten later was het ASV dat een diepe bal gaf op links binnen de 16 meter en alle verdedigers bleven staan en het was de no. 14 Thierry Kroon van ASV die het snelst reageerde en Mike met een geplaatste bal passeerde 0-1. Hierna kabbelde het spel op en neer en kregen beide partijen enkele kleine kansjes. In de 26e minuut een snelle uitbraak van Sportclub op links via Dirk Oosthoek die de bal goed meegaf aan Aalderink die op zijn beurt de bal voorzet wetende dat daar goudhaantje Dangremond stond en deze verraste vriend en vijand met een prachtige volley en liet de 1-1 aantekenen.

Tien minuten voor de rust een overtreding van Witten die hem ook geel opleverde en een vrij trap voor ASV die snel werd genomen, dwars door de verdediging en het was weer Kroon die die het laatste zetje gaf en de 1-2 liet aantekenen. En in de 43e minuut was het weer Kroon die door brak en Witten misschien iets te wild in kwam maar het was de goed leidende scheidsrechter J. Holtvluwer die het anders zag en Witten de tweede gele kaart liet zien en daarmee rood en Sportclub moest verder met 10 man en uit de vrije schop werd door de aanvoerder van ASV Jeroen Schwarte nog snel de 1-3 binnen getikt. Rust 1-3.

Na rust Dangremond weer naast Schottert in de verdediging en een ASV dat furieus in de aanval gaat en net als in de eerste helft zijn de aanvallers van ASV sneller en spelen directer en zo kon het gebeuren dat in de 53 min een hoge voorzet verkeerd beoordeeld werd en was Nick Visser als de kippen bij om namens ASV de 1-4 te laten aantekenen. Trainer Velten wisselde doelman Tuitert voor Ronny Nijland die meteen in de daarop volgende aanval de bal uit de hoek moest halen en prachtig redde. En Nick Visser was in de 79e minuut opnieuw succesvol met een snelle rush langs de lijn was hij de hele verdediging te snel af en zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen. Maxiem van Straaten kreeg in de 85 min nog een kans om de stand iets dragelijker te maken maar keeper Aouam van ASV stond niets meer toe en werd de wedstrijd na precies 93 min afgesloten met een een 1-5 stand op het scorebord.