USA Verkiezingen op Reggesteyn!

Op woensdagmorgen 9 november om 04.30 uur organiseert CSG Reggesteyn, locatie Noetselerbergweg, voor leerlingen van 4 Havo en Vwo een verkiezingsontbijt op school. Tijdens een gezamenlijk georganiseerd ontbijt wordt er live gekeken naar de allereerste uitslagen van de presidentsverkiezingen van Amerika. "Een bijzonder leuk en leerzaam initiatief van de docenten en leerlingen Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen, aldus Sam Terpstra, voorzitter van het College van Bestuur van Reggesteyn. "Ook ik ben vanaf 07.30 uur aanwezig tijdens dit USA-verkiezingsontbijt. Ik ben geboren in de States en volg de verkiezingen op de voet. Daarnaast vind ik het uiterst interessant om tijdens deze ochtend gezamenlijk verhalen uit te wisselen over Amerika en de Amerikaanse verkiezingen".

Tijdens de ochtend zal er via skype geprobeerd worden live verbinding te krijgen met een voormalig inwoner uit de gemeente, die inmiddels enige tijd woonachtig is in Amerika. Het is de bedoeling dat alle aanwezigen, leerlingen en docenten, iets typisch Amerikaans meenemen voor het ontbijt. Zo is het niet alleen een leerzame ochtend, maar is het vooral ook heel gezellig.

Goed doel

Het is voor het eerst dat een verkiezingsontbijt op school wordt georganiseerd. Er hebben zich naar schatting zo'n 30 leerlingen aangemeld. Daarnaast is iedereen gevraagd een kleine bijdrage ad € 1,- mee te nemen voor een goed doel in Amerika, Black lives Matter. Black lives Matter is een actiegroep die probeert het institutionele racisme in Amerika te veranderen.