Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Ouderenkoor 'Jong van Harte' viert 35 jarig jubileum

RIJSSEN - Het ouderenkoor 'Jong van Harte' uit Rijssen gedenkt op 25 november haar 35 jubileum. Om dit te gedenken organiseert het koor op 23 november met een koor een zangmiddag van 14.30 tot 16.30 uur.

Naast het optreden van het koor is er dan gelegenheid voor contact met de leden, waarbij er een drankje en een hapje genuttigd kunnen worden. Kortom een gezellege middag voor iedereen, die het koor kent, de leden kent of gewoon van zang houd en onze gelederen wil komen versterken. Iedereen is van harte welkom om deze mijlpaal van ons koor te gedenken in het gebouw 'De Bolder' bij het verzorgingscentrum Eltheto.

Historie

Het koor is op 25 november 1981 opgericht door de PCOB (protestants christelijke ouderen bond) in de kerkzaal van Eltheto. Aanvankelijk waren er 23 leden (19 dames en 4 heren). Het koor heeft momenteel 26 leden waarvan 7 heren en 19 dames en de gemiddelde leeftijd ligt behoorlijk hoog met een leeftijd van 80,6 jaar waarvan de jongste 64 en de oudste 92 jaar is. Door de hoge gemiddelde leeftijd is er veel verloop door ziekte en andere oorzaken maar degene die ook maar enigszins de mogelijkheid hebben zijn er elke week, omdat het reuze gezellig is en er ook een uitdaging in het zingen ligt om zo mooi mogelijk te zingen, tenslotte gaat het om Lof aan de Heer. Het koor kreeg de naam Jong van Harte'. Toetreding tot het koor kan door iedereen die de leeftijd van 55 jaar heeft bereikt. Het koor zingt geestelijke liederen maar ook worden er gezangen en afhankelijk van de situatie vaderlandse of algemene liederen gezongen. De leden komen trouw elke woensdagmiddag oefenen in de grote zaal van "de Bolder" bij Eltheto waar naast het zingen vooral ook het sociale contact en een gesprek of gewoon gezelligheid van groot belang zijn. Jong van Harte verzorgd tijdens bijzondere feestdagen de zang in Eltheto, Wellehof en de Schutse. Mevrouw Fenny Rozendom is sinds 2012 dirigente van het koor. Vermeldenswaardig is dat de heer M. Koster de huidige penningmeester 20 jaar penningmeester is en een reeks van jaren tevens voorzitter is. Sinds 2016 is de heer G.J. Rozendom voorzitter van 'Jong van Harte'. Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 16.15 wordt er geoefend in de zaal van "de Bolder", waar wij graag nieuwe leden zouden willen verwelkomen Voor informatie kunt u bellen op telefoon: 0653911034 of 0548-514170

Dick Tukkers