Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Duofiets al populair bij dagbesteding

RIJSSEN - Sinds deze zomer is de dagbesteding van Interaktcontour in Rijssen-Holten de trotse eigenaar van een mooie duofiets.

Mensen met hersenletsel die naar de dagbesteding komen kunnen hierdoor in de buitenlucht aan hun conditie werken en doen tegelijkertijd mee in de samenleving. De aanschaf van de duofiets was mogelijk dankzij financiële steun van Algemeen NUT Hengelo en werd met aangepaste trappers geleverd door Huka.
Bij de dagbesteding van InteraktContour werken mensen met hersenletsel aan persoonlijke doelen. Kim Rouweler, senior begeleider InteraktContour: 'Mensen trainen hier vaardigheden waardoor ze in het dagelijkse leven veel dingen zelf kunnen blijven doen. De duofiets zetten we onder meer in voor de module Fit & Vitaal. Door er regelmatig met de fiets op uit te trekken blijven deelnemers in conditie en kunnen zij meer aan. Bovendien blijven zij zo betrokken bij wat er in de omgeving allemaal gebeurt. Ze komen onderweg mensen tegen en maken een praatje, doen boodschappen, zien bijvoorbeeld welke verbouwingen er zijn in de buurt en kunnen hier dan thuis weer over praten met hun familie. Voor veel mensen met hersenletsel is alleen naar buiten gaan niet meer zo vanzelfsprekend. Een van de deelnemers is nu 43 jaar en vertelde dat ze op haar 8e voor het laatst had gefietst. Met tranen in haar ogen maakte zij haar eerste fietstochtje door Rijssen.'

Vrijwilligers gezocht

Trekt u er zelf ook graag met de fiets op uit? En lijkt het u leuk om af en toe samen met een deelnemer een tochtje op de duofiets te maken? Of wandelt of zwemt u liever? Kim Rouweler: 'Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor iemand met hersenletsel. Voor mensen met hersenletsel is het enorm waardevol als zij even samen met iemand erop uit kunnen en één op één een gesprekje kunnen voeren.' Iets voor u? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op met Dagbesteding InteraktContour over de mogelijkheden, telefoon 06 43589173.