Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

De gemeente Rijssen-Holten is vrijdagmorgen door MKB-Nederland uitgeroepen tot de meest ondernemersvriendelijke gemeente van Nederland. Midden- en Kleinbedrijfondernemers in Rijssen en Holten zijn vooral te spreken over de toegankelijkheid, deskundigheid en de investeringen in het bedrijfsleven.

MKB-Nederland organiseert de landelijke verkiezingen vanaf 2008, waarbij er 22000 ondernemers verdeeld over 390 gemeenten hun medewerking verleend hebben aan de verkiezingen van 2016. De jury geeft het volgende in haar rapport aan: hard werken, elkaar wat gunnen en de vragen van ondernemers serieus nemen. Rijssen-Holten was twee weken geleden ook al uitgeroepen tot de meest ondernemersvriendelijke gemeente van Overijssel. De ondernemers roemen de gemeente om haar beleid, waarbij de bestuurders de ondernemers steeds betrekken bij hun plannen. Ook komt het college regelmatig op de werkvloer bij bedrijven, waardoor er snel geschakeld kan worden.
De uitverkiezing zal een positieve uitwerking hebben op het ondernemersklimaat in Rijssen-Holten. Deze MKB-prijs heeft de gemeente Rijssen-Holten ook te danken aan de vele actieve ondernemers. In de gemeente zijn veel sterke familiebedrijven en is het ondernemerschap diep geworteld, wat zijn uitwerking vindt zowel in de regio, landelijk als internationaal. Door het samenspel tussen gemeente en ondernemers is het ondernemerschap in Rijssen-Holten op een hoog niveau gebracht. Burgemeester Arco Hofland is trots op de uitverkiezing tot MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. "Mooi werk van de ambtenaren en dank aan het bedrijfsleven voor het gestelde vertrouwen," zegt hij.
Tevens werd de provincie Overijssel uitgeroepen als de meest ondernemersvriendelijkste provincie van Nederland. Na de door de gemeente gehouden ontbijtsessie in het hoofdkantoor van de firma Nijhof-Wassink in Rijssen, waarbij stil werd gestaan bij het ondernemersklimaat, vond aan de Reggesingel de onthulling plaats van het MKB-bord 'MKB 'vriendelijkste gemeente van Overijssel' door gedeputeerde Economie Eddy van Hijum, economisch wethouder Bert Tijhof en ondernemer Erik Huzen, waarna de heren gezamenlijk 'Overijssel' vervingen door 'Nederland'.

Dick Tukkers