Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

RIJSSEN - Het was zaterdagmiddag een drukte van belang in het centrum van Rijssen toen Sint Nicolaas met zijn vele zwarte Pieten in Rijssen arriveerde. De goedheiligman werd voorafgegaan door de Wegwijs-Piet.

In een Tuk Tuk begon zijn tocht door de Reggestad vanaf het Pietengebouw aan de Rozengaarde. Via het centrum ging het gezelschap naar het Europaplein. Bij de ingang van meer dan overvolle plein werd het gezelschap welkom geheten door burgemeester Arco Hofland en lady-speaker juf Suus.
Het gezelschap nam plaats op een mooi opgetuigd podium op het plein, waar Sint zich erover verwonderde dat de burgemeester van zo'n actieve gemeente tijd kon vrijmaken om hem welkom te heten. Burgemeester Hofland zei blij verrast te zijn met de grote opkomst op het plein waar veel kinderen de moeite hadden genomen om zich te verkleden als Sint of Piet.
In een ontspannen sfeer en onder goede weersomstandigheden dansten en zongen de kinderen massaal de bekende Sinterklaasliederen. Vervolgens ging Sint Nicolaas op weg naar het Sint Nicolaashuis in de Haarstraat. Ook hier ontbrak het niet aan belangstelling van jong en oud waardoor het nog lang gezellig bleef in het centrum van Rijssen.

Dick Tukkers